ΠΑΣΟΚ για Αττική Οδό: Υποδομές σε δοκιμασία – Έλλειψη προγραμματισμού και περιοδικής συντήρησης
«Αδιανόητο να ανακοινώνονται την 'τελευταία στιγμή' κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για βαριά συντήρηση, όταν αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών», λέει το ΠΑΣΟΚ
«Για άλλη μια φορά η Αττική Οδός παρουσιάζει κυκλοφοριακά εμφράγματα, που αυτή τη φορά δεν οφείλονται στις καιρικές συνθήκες, αλλά σε ‘προγραμματισμένες’ εργασίες συντήρησης», σημειώνουν με κοινή ανακοίνωση ο Αναστάσιος Νικολαΐδης, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Υποδομών-Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Σαρηγιάννης, γραμματέας του Τομέα Υποδομών και ο Νίκος Ηλιού, γραμματέα του Τομέα Μεταφορών του κόμματος.
Όπως επισημαίνουν, ωστόσο, «η βαριά συντήρηση έργων υποδομής ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες προγραμματισμού, αδειοδοτήσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οποίες αποφασίζονται και οργανώνονται πολύ πριν από την έναρξη των εργασιών. Ως εκ τούτου», υπογραμμίζουν, «είναι αδιανόητο να ανακοινώνονται ουσιαστικά την ‘τελευταία στιγμή’ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για βαριά συντήρηση, όταν αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να αναθεωρήσουν έγκαιρα το πλάνο των μετακινήσεών τους».
«Προβληματισμός αν φαρμόζονται οι κανόνες συντήρησης»
Την ίδια ώρα, τονίζουν τα αρμόδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά έκτακτων καταστάσεων και αστοχιών, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, που εμφανίζονται τόσο σε έργα υποδομής με συμβάσεις παραχώρησης όσο και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, εγείρουν σοβαρό προβληματισμό αν εφαρμόζονται πράγματι οι κανόνες συστηματικής και περιοδικής συντήρησης που μειώνουν τον κίνδυνο αστοχιών και προστατεύουν τους χρήστες των υποδομών».
«Το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να ζητήσει από τους παραχωρησιούχους θεσμική και πλήρη ενημέρωση για τις αστοχίες, καθώς και για όλα τα περιστατικά προγραμματισμένων ή έκτακτων συντηρήσεων, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις παραχώρησης ως προς τη μελέτη, την κατασκευή και – κυρίως -τη συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των οδών», σημειώνουν καταληκτικά.
- Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις συνέπειες του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Στις κλήσεις του Αντσελότι ο Νεϊμάρ για τα φιλικά της Βραζιλίας με Γαλλία και Κροατία
- Τα ΗΑΕ μετέφεραν 600 Ισραηλινούς στο «Μπεν Γκουριόν» με πτήσεις τσάρτερ – 100 Ισραηλινοί έφτασαν και στην Αθήνα
- Λαϊκά δικαστήρια για τον Τιμοτέ Σαλαμέ: Και η Doja Cat στέκεται πλάι στους καλλιτέχνες της όπερας και του μπαλέτου
- Πώς δρούσαν οι απατεώνες με τα crypto – Τι αποκάλυψε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τα θύματα μέσω social media
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Από τόσα εισιτήρια θα πάρουν ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τον τελικό του Πανθεσσαλικού
- ΒΗΜΑ στην Ιστορία: Έρχεται αυτή την Κυριακή και είναι αφιερωμένο στον Ελευθέριο Βενιζέλο
- Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο 22%
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/howen-81s4ryYuIh4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442