Η FIFA γνωστοποίησε τη λίστα των υποψηφίων για τα βραβεία «The Best», ανακοινώνοντας και την έναρξη της διαδικασίας ψηφοφορίας. Φίλαθλοι από όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για τους καλύτερους παίκτες, προπονητές και τερματοφύλακες της χρονιάς σε άνδρες και γυναίκες.
Η ψηφοφορία είναι διαθέσιμη μέσω της επίσημης εφαρμογής της FIFA και θα ολοκληρωθεί στις 28 Νοεμβρίου 2025, στις 23:59. Αυτή θα είναι η 10η έκδοση των ειδικών βραβείων της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπου ειδικές επιτροπές εμπειρογνωμόνων δημιούργησαν τις λίστες υποψηφίων σε έξι βασικές κατηγορίες, όπως για Καλύτερο Παίκτη, Καλύτερο Προπονητή και Καλύτερο Τερματοφύλακα, με όλα τα «αστέρια» της ποδοσφαιρικής «σκηνής» βρίσκονται μέσα στις σχετικές λίστες.
Αναλυτικά οι υποψηφιότητες:
Καλύτερος Άνδρας Ποδοσφαιριστής
Ουσμάν Ντεμπελέ, Γαλλία και Παρί Σεν Ζερμέν Ασράφ Χακίμι, Μαρόκο και Παρί Σεν Ζερμέν Χάρι Κέιν, Αγγλία και Μπάγερν Μονάχου Κιλιάν Εμπαπέ, Γαλλία και Ρεάλ Μαδρίτης Νούνο Μέντες, Πορτογαλία και Παρί Σεν Ζερμέν Κόουλ Πάλμερ, Αγγλία και Τσέλσι Πέδρι, Ισπανία και Μπαρτσελόνα Ραφίνια, Βραζιλία και Μπαρτσελόνα Μοχάμεντ Σαλάχ, Αίγυπτος και Λίβερπουλ Βιτίνια, Πορτογαλία και Παρί Σεν Ζερμέν Λαμίν Γιαμάλ, Ισπανία και Μπαρτσελόνα
Καλύτερη Γυναίκα Ποδοσφαιρίστρια
Σάντι Βαλτιμόρ, Γαλλία και Τσέλσι Ναταλί Μπιόρν, Σουηδία και Τσέλσι Αϊτάνα Μπονματί, Ισπανία και Μπαρτσελόνα Λούσι Μπρονζ, Αγγλία και Τσέλσι Μαριόνα Καλντεντέι, Ισπανία και Άρσεναλ Τέμγουα Τσαουίνγκα, Μαλάουι και Κάνσας Σίτι Κάρεντ Κανιντιάτου Ντιανί, Γαλλία και Ολιμπίκ Λυών Μέλτσι Ντιμορνέ, Αϊτή και Ολιμπίκ Λυών Πάτρι Γκουιχάρρο, Ισπανία και Μπαρτσελόνα Λίντσεϊ Χιπς, Ηνωμένες Πολιτείες και Ολιμπίκ Λυών Λόρεν Τζέιμς, Αγγλία και Τσέλσι Κλόι Κέλι, Αγγλία και Μάντσεστερ Σίτι / Άρσεναλ Έβα Πάγιορ, Πολωνία και Μπαρτσελόνα Κλαούντια Πίνα, Ισπανία και Μπαρτσελόνα Αλέξια Πουτέγιας, Ισπανία και Μπαρτσελόνα Αλέσια Ρούσο, Αγγλία και Άρσεναλ Λία Γουίλιαμσον, Αγγλία και Άρσεναλ
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Ο Μάρκους Ράσφορντ αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και για τις δυσκολίες που πέρασε η μητέρα του μεγαλώνοντας πέντε παιδιά, τονίζοντας όμως ότι λόγω της φροντίδας της δεν κατάλαβαν ότι ήταν φτωχοί.
Ο Ντόντα Χολ έκανε δηλώσεις για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βίρτους στη Μπολόνια, τονίζοντας ότι «κλειδί» για τη νίκη θα είναι να περιορίσει τον Κάρσεν Έντουαρντς.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε ζητήσει από τους παίκτες του να μην πάρουν κιλά στις γιορτές και ο Έρλινγκ Χάαλαντ ζυγίστηκε αμέσως μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ανεβάζοντας τα... αποτελέσματα.