
«Θραύσματα Μνήμης» – Έκθεση εικαστικών έργων & χορευτική performance από τη μαθήτρια Ελένη Μελά
Όλα τα έργα της έκθεσης θα διατίθενται προς πώληση, και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον οργανισμό "Μαζί για το Παιδί", ενισχύοντας τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης
Η Ελένη Μελά, μαθήτρια της ΙΒ2 τάξης του Κολλεγίου Αθηνών (Ελληνο-Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα) με εξειδίκευση στις εικαστικές τέχνες, παρουσιάζει το προσωπικό της καλλιτεχνικό project με τίτλο «Θραύσματα Μνήμης», το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στον χώρο της Γκαλερί Μαρτίνος, στην οδό Πινδάρου 24, στο Κολωνάκι.
Η έκθεση περιλαμβάνει σειρά εικαστικών έργων εμπνευσμένων από αρχαιοελληνικά πήλινα και μαρμάρινα όστρακα. Μέσα από αυτά, η δημιουργός διερευνά τη διαχρονικότητα του ελληνικού πολιτισμού και τη δυναμική σχέση παρελθόντος και παρόντος, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και υλικά.
Παρότι η έμπνευση αντλείται από αρχαιοελληνικές παραστάσεις, τα έργα εμπεριέχουν αναφορές στη μοντέρνα ζωή, συνδέοντας το χθες με το σήμερα σε μια σύγχρονη εικαστική αφήγηση.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, πέντε μαθήτριες κλασικού και σύγχρονου χορού θα παρουσιάσουν μια χορογραφία εμπνευσμένη από την αρχαιότητα, σχεδιασμένη από την ίδια την Ελένη Μελά.
Τα κοστούμια της performance, επίσης εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική φορεσιά, έχουν σχεδιαστεί από τη Δάφνη Βαλέντε, με γνώμονα την ελευθερία κίνησης και τη σύγχρονη χορευτική έκφραση.
Η performance θα παρουσιαστεί μέσα στον χώρο της έκθεσης, εντάσσοντας τον χορό ως ζωντανή προέκταση της εικαστικής αφήγησης.
Η δράση θα βιντεοσκοπηθεί από εξειδικευμένο συνεργείο κινηματογράφησης χορού, με στόχο τη δημιουργία ενός οπτικοακουστικού αρχείου.
Όλα τα έργα της έκθεσης θα διατίθενται προς πώληση, και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον οργανισμό “Μαζί για το Παιδί”, ενισχύοντας τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης.
Ημέρα & Ώρα: Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, 17:30
Τοποθεσία: Γκαλερί Μαρτίνος, Πινδάρου 24, Κολωνάκι
Είσοδος Ελεύθερη
Σας περιμένουμε να στηρίξετε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που ενώνει την τέχνη, την κίνηση και την προσφορά.
- Θεσσαλονίκη: Ο «Ζορό» στο πλευρό της Μαρίας Καρυστιανού
- Αιματηρή σύγκρουση φυλών αυτοχθόνων στην Κολομβία με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 44 τραυματίες [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ




