Νέα Αριστερά: 74 ετών πυροσβέστες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή – Χρεοκοπία του επιτελικού κράτους
«Η Νέα Αριστερά απαιτεί τώρα: μονιμοποίηση των πενταετών, αναγνώριση πλασματικής πενταετίας, μεταβατικό όριο αποχώρησης στα 62», τονίζει η Πατησίων
Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του πυροσβεστικού σώματος εξαπολύει η Νέα Αριστερά, επισημαίνοντας πως «την ώρα που ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλάει για ‘έμπρακτη ενίσχυση’ του πυροσβεστικού Σώματος, εκατοντάδες πενταετείς πυροσβέστες άνω των 60 ετών συνεχίζουν να εργάζονται γιατί δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη».
Η Νέα Αριστερά προσθέτει πως ορισμένοι εκ των πυροσβεστών είναι 74 ετών και ακόμη συνεχίζουν να εργάζονται.
«Ορισμένοι είναι 71 και 74 ετών – και, όπως δηλώνουν στο Documento, είναι κάτι οξύμωρο και αντίθετο των απαιτήσεων του αντικείμενου. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι ‘αναβάθμιση’, είναι εγκατάλειψη. Είναι κοροϊδία. Είναι η χρεοκοπία του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη», αναφέρει.
Προσθέτει πως «αντί να λύσει το πρόβλημα, ο κ. Κεφαλογιάννης παρέλαβε μια προκήρυξη-σφαγείο για τους εποχικούς και πενταετείς, που άφησε εκτός 600 έμπειρους πυροσβέστες και επιβράβευσε… την ανεργία αντί για την προσφορά».
«Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με φιέστες και προσχηματικές δηλώσεις»
Ακολούθως η Πατησίων αναφέρει πως «η Νέα Αριστερά απαιτεί τώρα: μονιμοποίηση των πενταετών, αναγνώριση πλασματικής πενταετίας, μεταβατικό όριο αποχώρησης στα 62. Και άμεση διαφάνεια για τα οργανικά κενά».
Τέλος, η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει πως «φτάνει με την κομματική διαχείριση της πολιτικής προστασίας. Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με φιέστες και προσχηματικές δηλώσεις. Σβήνονται από ανθρώπους που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες μιας επικίνδυνης και απαιτητικής αποστολής».
- Λίβανος: Πολλοί νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ – Διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων σε 16 χωριά
- Ιράν: Εκκληση «όλα τα μέρη» να τηρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου απευθύνει ο Μαρκ Κάρνι
- ΟΗΕ: Η πρώην αντιπρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ρεβέκα Γκρίνσπαν υποψήφια να διαδεχθεί τον Αντόνιο Γκουτέρες
- Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για τη δολοφονία αστυνομικού το 1991
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου