Στο «κόκκινο» η Βουλή: Ψήφησε μόνη η πλειοψηφία – Δεν πέρασε η Προανακριτική για Αυγενάκη, Βορίδη
Πέντε «υπέρ» για παραπομπή Αυγενάκη, τρία για Βορίδη - Πρωτοφανείς καταστάσεις έλαβαν χώρα στο ελληνικό κοινοβούλιο με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει «πραξικόπημα»
Στα κόκκινα διεξήχθη ο δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή, όπου συζητήθηκαν οι δύο προτάσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Νέας Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά των δύο πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.
Η αντιπολίτευση κατήγγειλε τη χρήση της επιστολικής ψήφου ως εργαλείο ελέγχου από την κυβέρνηση στους βουλευτές της.
Στη συνέχεια η αντιπολίτευση δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία, καθώς το προεδρείο της Βουλής δεν δέχτηκε το αίτημα για αναβολή της εξαιτίας της απουσίας σχεδόν του συνόλου της πλειοψηφίας.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και «ευτελισμό της διαδικασίας».
Δείτε live όλες τις εξελίξεις
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τις ήττες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
- Λουτσέσκου: «Μας έλειψε το καθαρό μυαλό, το παιχνίδι έπρεπε να λήξει 5-1»
- Καρολάιν Κένεντι: Η πιο τραγική φιγούρα της δυναστείας οφείλει να κρατήσει τη μνήμη της κόρης της ζωντανή
- Η Σκωτία κάνει αργία για να… ξενυχτήσει στο Μουντιάλ
- Οι Πρόθυμοι συμφώνησαν σε πολυεθνική δύναμη για την Ουκρανία – Γαλλία και Βρετανία δεσμεύθηκαν να συμμετάσχουν
- Προσπάθησαν να περάσουν δέμα με κινητά και ναρκωτικά στις φυλακές Αγιάς






