Νέα Αριστερά: Η Κυριακή Γρίβα ξαναδολοφονείται – Το δικαστήριο να αρθεί στο ύψος του νομικού πολιτισμού
Η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Θεανώ Φωτίου υπογράμμισε ότι «ως Νέα Αριστερά απαιτούμε το δικαστήριο να αρθεί στο ύψος του νομικού πολιτισμού μας αποδίδοντας δικαιοσύνη»
Στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα που βρίσκεται σε εξέλιξη βρέθηκε η βουλεύτρια Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Αριστερά Θεανώ Φωτίου, ζητώντας το «το δικαστήριο να αρθεί στο ύψος του νομικού πολιτισμού μας».
«Βρέθηκα σήμερα το πρωί στην Οδό Ευελπίδων όπου από την 4η Ιουνίου δικάζεται σε πρώτο βαθμό η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων», τόνισε αρχικώς η κ. Φωτίου.
Συμπλήρωσε ότι βρέθηκε για να συμπαρασταθεί στους γονείς της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβα και να δηλώσει την αγανάκτησή της «διότι κατά την ακροαματική διαδικασία η Κυριακή ξαναδολοφονείται».
Σύμφωνα με την ίδια, «ο κατ’ ομολογία δολοφόνος της Κυριακής επιχειρείται να εμφανιστεί ως “συμπαθητικό αγόρι” όπως τον χαρακτήρισε η Πρόεδρος και ότι είναι ψυχικά ασθενής όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του καταθέτοντας ένα πακέτο χαρτιά από νοσοκομεία».
Η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς πρόσθεσε πως «αμφισβητείται ακόμη και η ενοχή των αστυνομικών του τμήματος που έχει ήδη γίνει δεκτή από τα αρμόδια υπουργεία».
Τέλος, η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι «ως Νέα Αριστερά απαιτούμε το δικαστήριο να αρθεί στο ύψος του νομικού πολιτισμού μας αποδίδοντας δικαιοσύνη».
Σε εξέλιξη η δίκη για τη γυναικοκτονία
Με κομμένη την ανάσα το ακροατήριο και όλοι παράγοντες της δίκης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας άκουσαν τη συγκλονιστική κατάθεση του τελευταίου ανθρώπου που έζησε καρέ καρέ τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, την οποία είχε συνοδεύσει εκείνο το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα για προστασία, αλλά τελικά βγαίνοντας την περίμενε ο δράστης και τη μαχαίρωσε πέντε φορές.
Ο Σταύρος Φροσιάς με τον οποίο η Κυριακή διατηρούσε παλαιότερα σχέση είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο για να τη σώσει από το να τη συνοδεύσει στην αστυνομία.
Ο μάρτυρας, παρουσία της οικογένειας του θύματος, περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος που παρακολουθούσε σε κατάσταση σοκ λες και έβλεπε ταινία, όπως είπε ο ίδιος. Τα μάτια πολλών στο ακροατήριο ήταν δακρυσμένα στην περιγραφή των τελευταίων στιγμών της Κυριακής.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


































































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442