Η Λιόν ψάχνει 100 + 100 εκατ. ευρώ σε μία εβδομάδα
Η Λιόν έχει ήδη υποβιβαστεί και βρίσκεται σε διαδικασία έφεσης...
Η Λιόν βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς καλείται να βρει και να βάλει σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της πριν από την κρίσιμη ακρόαση της 10ης Ιουλίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα L’Équipe. Η οικονομική πίεση είναι τεράστια, καθώς η ομάδα πρέπει όχι μόνο να εξασφαλίσει αυτό το ποσό άμεσα, αλλά και να εγγυηθεί επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ για τη νέα σεζόν, προκειμένου να διασφαλίσει την επιβίωση και τη βιωσιμότητά της στη Ligue 1.
Η Λιόν έχει ήδη υποβιβαστεί και βρίσκεται σε διαδικασία έφεσης, με βασική προϋπόθεση να καταφέρει να αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια πριν από την κρίσιμη ακρόαση της 10ης Ιουλίου ώστε να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας.
Η προθεσμία της 10ης Ιουλίου είναι κομβική, καθώς η ομάδα θα κληθεί να παρουσιάσει τις αποδείξεις για την άντληση των απαιτούμενων κεφαλαίων στο αρμόδιο ακυρωτικό σώμα. Σε περίπτωση που η Λιόν αποτύχει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι συνέπειες θα είναι δραματικές: χρηματικές ποινές και οριστικοποίηση του υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία, Ενώ παράλληλα θα αποβληθεί από το Europa league. Η διοίκηση της Λιόν βρίσκεται σε έντονες διαπραγματεύσεις με επενδυτές, χορηγούς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια. Παράλληλα, εξετάζονται λύσεις όπως πώληση παικτών, αναδιοργάνωση της οικονομικής διαχείρισης και αύξηση εσόδων μέσω εμπορικών συμφωνιών. Όμως, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και οι απαιτήσεις για διαφάνεια και σταθερότητα στο οικονομικό μοντέλο του συλλόγου έχουν γίνει πιο αυστηρές από ποτέ.
Οι οπαδοί παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, καθώς η Λυών δεν είναι απλά μια ομάδα, αλλά ένα σύμβολο για την πόλη και το γαλλικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Η επιτυχία ή αποτυχία στην άντληση αυτών των κεφαλαίων δεν θα επηρεάσει μόνο την επόμενη σεζόν, αλλά και το μέλλον της Λιόν σε βάθος χρόνου.
- Τέλος για το μίνι σερί των Μπακς, έχασαν από τους Μάτζικ (118-99)
- Λαβρόφ: Ο Τραμπ έβαλε την Ουκρανία και την Ευρώπη στη θέση τους – Μένει ακόμα πολύς δρόμος για επίτευξη συμφωνίας
- Καρχιμάκης: Αυτοψία στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών – «Η τηλεδιοίκηση λειτουργεί μόνο μέχρι το Λιανοκλάδι»
- Δημόσιο χρέος: Μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί;
- «Αν δεν έγραφα για αυτόν, φοβάμαι ότι θα γινόμουν σαν αυτόν» – Ο σεναριογράφος του Taxi Driver πενήντα χρόνια μετά
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (10/2): «Δράση» με σημαντικά ματς στην Premier League


