ΑΕΚ – Βούρτσμπουργκ 84-77: Στα προημιτελικά του BCL με μεγάλη ανατροπή
Η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων λόγω ιώσεων, βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους από την Βούρτσμπουργκ, αλλά έφερε τα πάνω κάτω και με 84-77 έκανε το 4Χ4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του BCL.
Τη νίκη της σεζόν – μέχρι την επόμενη – πέτυχε η ΑΕΚ στη «Sunel Arena» καθώς για την τέταρτη αγωνιστική των «16» του BCL επικράτησε της Βούρτσμπουργκ με 84-77 και έκανε το απόλυτο στον όμιλο. Έτσι εξασφάλισε την πρόκρισή της προημιτελικά της διοργάνωσης ενώ αν απόψε (19:30) o Προμηθέας νικήσει στην Πάτρα την Τορτόνα, η Ένωση θα «κλειδώσει» και την πρώτη θέση από τώρα.
Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα παρατάχθηκε χωρίς τους Κουζμίνσκας, Αρσενόπουλο που είχαν ίωση ενώ έπαιξε τελικά ο Καράμπελας και κατάφερε να πάρει τη νίκη επιστρέφοντας από το -17. Κορυφαίος ήταν ο Χέιλ με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ ενώ 15 πόντους με 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ είχε ο Γκρέι. Για τους φιλοξενούμενους πάλεψαν οι Τζάκσον και Σελίας με 23 και 19 πόντους αντίστοιχα.
Το ματς ξεκίνησε πολύ άσχημα για την ΑΕΚ που στο 8′ ήταν πίσω με 13-30 και τελείωσε το δεκάλεπτο στο 19-34. Με τον κόσμο να δίνει ώθηση και την άμυνά της να αρχίσει να αποδίδει, η Ένωση μάζεψε κάπως τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο όπου το σκορ στο ταμπλό έδειχνε 39-48.
Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου η Βούρτσμπουργκ προηγήθηκε με +14 (41-55, 22′), αλλά με μπροστάρη τον Χέιλ η ΑΕΚ μείωσε σε 59-65 στο τέλος της περιόδου. Στην τελική ευθεία του ματς ο Δικέφαλος ήταν ισοπεδωτικός καθώς με κοντό σχήμα και τρομερή άμυνα «έπνιξε» τη γερμανική ομάδα.
Με καλάθι και φάουλ του Φλιώνη η ΑΕΚ μείωσε για πρώτη φορά στο καλάθι (71-73, 35′) και προσπέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με καλάθι και φάουλ του Χαμπ για το 76-75 στο 37′. Έκτοτε δεν κοίταξε ξανά πίσω, προηγήθηκε με 84-75 και πήρε την σπουδαία νίκη με 84-77.
Τα δεκάλεπτα: 19-34, 39-48, 59-65, 84-77
- Βρετανία: «Δεν έχει ίχνος αλήθειας» ο ισχυρισμός της Ρωσίας ότι η Ουκρανία επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο
- Με σημαίες και δάκρυα: Η κοινότητα της Ουκρανίας ζητά τέλος στον πόλεμο – Μεγαλειώδης πορεία από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα
- Η ατάκα του Λουίς Ενρίκε στη συνέντευξη Τύπου που έκανε άπαντες να ξεκαρδιστούν: «Αυτή η τσάντα είναι βόμβα;»
- ΗΠΑ: Αποκαλυπτική δημοσκόπηση – Μόνο το 21% των Αμερικανών συμφωνούν με έναν πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν
- London baby: Ο Αντώνης Ρέμος ξεσήκωσε την πρωτεύουσα της Αγγλίας με μια sold out συναυλία
- Πορτογαλία: Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας των τελευταίων 47 ετών