
Ρωσία: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την επίσκεψη Σι στη Μόσχα και Πούτιν στο Πεκίνο
Ρωσία και Κίνα συσφίγγουν κι άλλο τις σχέσεις τους - Τι λέει το Κρεμλίνο για τις επισκέψεις Σι Τζινπίνγκ και Βλαντίμιρ Πούτιν
Οι αμοιβαίες επισκέψεις του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα και το Πεκίνο, αντίστοιχα, οργανώνονται για τον εορτασμό της 80ής επετείου της νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ στα μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει το TASS.
Μόσχα και Πεκίνο συνεχίζουν να συσφίγγουν τις σχέσεις τους σε πολλά επίπεδα
Στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εορτασμός στη Μόσχα για την επέτειο της νίκης στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», ενώ το Πεκίνο θα φιλοξενήσει εορταστικές εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο για την επέτειο του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
Xi Jinping will join #Putin at the May 9 parade, Reuters reports.
Russian Ambassador to China Igor Morgulov claims the Chinese leader has accepted an invitation to attend the celebration of the USSR’s victory over Nazi Germany in Moscow.
The Chinese side has not yet commented… pic.twitter.com/zExo6I0OWj
— UATV English (@UATV_en) February 10, 2025
«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία…» στις εκδηλώσεις όπου θα παραστούν Πούτιν, Σι
«Ναι, τέτοιες επισκέψεις προετοιμάζονται. Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στον συμβολισμό αυτών των ημερομηνιών, τόσο για τη μνημόνευση αυτών των σημαντικών γεγονότων και την αναγνώριση της συμβολής των χωρών μας στον αγώνα κατά του ναζισμού, όσο και για τις διμερείς μας σχέσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε ενεργά για αυτές τις επισκέψεις», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κίνα, Ιγκόρ Μοργκούλοφ δήλωσε νωρίτερα ότι ο Σι Τζινπίνγκ αποδέχθηκε πρόσκληση να συμμετάσχει στους εορτασμούς στη Μόσχα στις 9 Μαΐου για την 80ή επέτειο της νίκης στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» και με τη σειρά του προσκάλεσε τον Ρώσο ηγέτη, Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κίνα για τους εορτασμούς που θα γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
- Κυψέλη: Μυστήριο με το υγρό τσιμέντο που πλημμυρίζει δρόμους της περιοχής
- Ψάχνει ανατροπή του 3-0 η ΑΕΚ κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο
- «Βράζουν» στη Ρεάλ με τη διαιτησία: Την… έπεσαν στον Βίντσιτς με τη λήξη του ματς με την Μπάγερν (vid)
- Κεφαλονιά: Τα σκοτεινά σημεία γύρω από τον θάνατο της 19χρονης – Απολογούνται την Παρασκευή οι τρεις νεαροί
- Εθνική πόλο Γυναικών: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του World Cup
- Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες




