Χάος με τα γήπεδα του Μουντιάλ 2030
Η FIFA διαμηνύει ισχυρές αντιρρήσεις αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό γηπέδων που έχουν συμπεριληφθεί στην συνδιοργάνωση Ισπανίας - Πορτογαλίας -Μαρόκου το 2030
Η Ισπανία έχει επί του παρόντος επιλέξει έντεκα γήπεδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 που θα συνδιοργανώσει με το Μαρόκο και την Πορτογαλία , και πρόκειται να ενσωματώσει ένα δωδέκατο, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας (RFEF), Ραφαέλ Λουθάν.
Πρόκειται για το Νέο Μεστάγια, στη Βαλένθια, την 3η πόλη με τους περισσότερους κατοίκους, το οποίο έλαβε μια νέα ώθηση τις τελευταίες εβδομάδες.
Το πρόβλημα δεν είναι με την ομοσπονδία, η οποία χαιρετίζει την προσπάθεια που γίνεται γι’ αυτά τα 12 γήπεδα, αλλά μάλλον με τη FIFA . Σύμφωνα με το «El Larguero», η FIFA θεωρεί υπερβολικό τον αριθμό 21 (πλέον με τη Βαλένθια) που παρουσιάζει συνολικά η συνδιοργάνωση και θα ήθελε να κόψει δύο στην Ισπανία και ένα στο Μαρόκο, που έχει πλέον έξι. Η Πορτογαλία θα διατηρούσε και τα τρία.
Αυτό που θα μπορούσε να βγει εκτός από την αφρικανική χώρα είναι η Φεζ , ενώ στην Ισπανία γίνεται λόγος για ένα στο βορρά και ένα άλλο στο νότο. Χωρίς τίποτα επίσημο, αυτή τη στιγμή το Ριαθόρ στην Κορούνια και το Ροζαλέδα στη Μάλαγα, είναι, για διαφορετικούς λόγους, υποψήφια να βγουν εκτός Μουντιάλ. Άλλο ένα υποψήφιο, αλλά με λιγότερες πιθανότητες είναι και το Ανοέτα, στη Χώρα των Βάσκων.
Τα 11 γήπεδα που συμπεριλαμβάνονται σήμερα
Να θυμίσουμε ότι τα 11 γήπεδα είναι: Anoeta (Σαν Σεμπαστιάν), Camp Nou (Βαρκελώνη), Gran Canaria (Λας Πάλμας), La Cartuja (Σεβίλλη), La Rosaleda (Μάλαγα), Metropolitano (Μαδρίτη), Nueva Romareda ( Σαραγόσα ), RCDE Stadium (Κορνεγιά Ελ- Πρατ), Riazor (Κορούνια), San Mamés (Μπιλμπάο) και Santiago Bernabéu (Μαδρίτη).
- Σαλαμίνα: Το στοιχείο «κλειδί» στη δολοφονία της 62χρονης 34χρόνια μετά
- Έξαλλος ο Μάικ Τζέιμς: Ξέσπασμα με ατάκες για πληρωμές Μονακό και Παναθηναϊκό
- Αγίου Βαλεντίνου: Dating apps, sexting και AI – Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο στον έρωτα
- Αγρότες: Παρέμειναν τη νύχτα στο Σύνταγμα – Αποχωρούν το μεσημέρι με την υπόσχεση συνέχισης του αγώνα
- Δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα τρολ της «Ομάδας Αλήθειας» ούτε να κάνει ατεκμηρίωτες καταγγελίες
- Eurovision 2026: Εξοργισμένος ο Χάρης Βαρθακούρης για τον ήχο στον Β’ Ημιτελικό

