Ο Αλέξης Τσίπρας θα τιμηθεί με το βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης»
Η εκδήλωση βράβευσης του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων
Το Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» θα απονεμηθεί σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων. Σημειώνεται ότι η βράβευση του πρώην πρωθυπουργού γίνεται με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ποιοι άλλοι θα βραβευτούν
Το βραβείο «Νίκος Νικηφορίδης» θα δοθεί και σε δύο εκπροσώπους του δικοινοτικού κινήματος συνύπαρξης σε ενωμένη Κύπρο και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος Γιώργο Λιασή και στην Τουρκοκύπρια ποιήτρια, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Κύπρου Neshe Yashin.
Η θέσπιση του βραβείου είναι πρωτοβουλία του ΠΑ.Δ.Ο.Π (Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών & Παγκοσμιοποίησης) και απονέμεται κάθε χρόνο από το 2018 στο πλαίσιο της διεθνοποίησης της μνήμης του αγωνιστή της ειρήνης Νίκου Νικηφορίδη, που στα 22 του χρόνια ηγήθηκε του Φιλειρηνικού Μετώπου Νέων (1950), το οποίο ανέλαβε τη διακίνηση στην Ελλάδα της Έκκλησης της Στοκχόλμης για την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων. Δραστηριότητα που οδήγησε στη σύλληψη, καταδίκη σε θάνατο και εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη, 5 Μαρτίου 1951, στη Θεσσαλονίκη.
- Το σκάνδαλο Έπσταΐν και οι σκιές πάνω από την ευρωπαϊκή ελίτ
- Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά από αφυγραντήρα σε διαμέρισμα – Κάηκε ολοσχερώς
- Ζαχαριάδης: Σιωπή από τους εγχώριους τραμπιστές εντός και εκτός ΝΔ για τις ρατσιστικές αθλιότητες του Τραμπ
- Γιώργος Παπαστεφάνου – Η απάντηση που έδωσε στον Μάνο Χατζιδάκι κι οδήγησε στη δυσμενή μετάθεσή του
- Ολυμπιακός – Ηλυσιακός 3-0 σετ: Άνετη νίκη για τις «ερυθρόλευκες»
- Μαραθώνος: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα


