Πλήττουν την Χίο οι βανδαλισμοί της δημόσιας περιουσίας- Τι είπε στο in ο Δήμαρχος
Προβληματίζουν την δημοτική Αρχή της Χίου οι βανδαλισμοί που παρατηρούνται.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται φαινόμενα βανδαλισμών και καταστροφής αντικειμένων δημόσιας περιουσίας σε διάφορα σημεία του νησιού(Κώμη, παραλία Τάγματος Δεσπότη, Καρδάμυλα) από μεμονωμένα άτομα ή από ομάδες πολιτών, ανέφερε σε ανάρτηση του ο Δήμος Χίου για να προσθέσει:
«Το τελευταίο περιστατικό βανδαλισμού καταγράφηκε χθες στην παραλία του Τάγματος Δεσπότη, όταν κάποιοι θερμοκέφαλοι αναποδογύρισαν την ξύλινη καμπίνα-αλλαξιέρα, τις ομπρέλες, ακόμη και το καλαθάκι με τα απορρίμματα.
Προ ολίγων ημερών στην Κώμη κόψανε το καλώδιο στο press container ενώ καθημερινά καταγράφονται διάφορα περιστατικά βανδαλισμών σε δημόσιους χώρους.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες ότι ο Δήμος με το ελλιπές προσωπικό που διαθέτει κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας στην πόλη και στα χωριά μας.
Δυστυχώς ορισμένοι για τους δικούς τους λόγους αμαυρώνουν με τις πράξεις τους την εικόνα του νησιού μας προκαλώντας τα αρνητικά σχόλια των επισκεπτών και των μόνιμων κατοίκων.
Ζητάμε τη συνεργασία σας και τη βοήθειά σας για να περιορίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα».
«Τα χρήματα της αποκατάστασης βαρύνουν τις τσέπες όλων»
«Δυστυχώς βανδαλίζονται επίσης οι πληροφοριακές πινακίδες στους δρόμους και διάφορα άλλα πράγματα. Και απαιτούνται αρκετά χρήματα ειδικά αν οι βανδαλισμοί αυτοί μας υποχρεώνουν σε ολική αντικατάσταση υλικού», δήλωσε στο in ο Δήμαρχος Χίου, Ιωάννης Μαλαφής για να προσθέσει: «Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα τόσο για εμάς ως Δήμος όσο και για την Περιφέρεια στις δικές της περιοχές ευθύνης. Το φαινόμενο με τους βανδαλισμούς στις πληροφοριακές πινακίδες έχει έξαρση και πάλι. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το κόστος αποκατάστασης των ζημιών, βγαίνει από τις τσέπες όλων, είναι περιουσία όλων και πρέπει να την διαφυλάττουμε. Και επίσης οι πόροι που έχουμε στη διάθεση μας, ως Δήμος δεν είναι ατελείωτοι»
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)














































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442