Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να καθιερώσουμε τις ξεχωριστές κρεβατοκάμερες, προτείνει σταρ του Χόλιγουντ - Πληθαίνουν τα διαζύγια... ύπνου

Να καθιερώσουμε τις ξεχωριστές κρεβατοκάμερες, προτείνει σταρ του Χόλιγουντ – Πληθαίνουν τα διαζύγια… ύπνου

«Τίποτα πιο υγιές, πιο ευτυχισμένο, ακόμη και πιο... σέξι από έναν καλό ύπνο», λένε οι ειδικοί

Ροχαλίζει μέχρι να… τρίξουν οι τοίχοι, εκπέμπει τεράστια ποσότητα θερμότητας, είναι αχόρταγος, κλωτσάει τη νύχτα ή κάνει συνεχείς επισκέψεις στην τουαλέτα στις 3 το πρωί, υπνοβατεί ή υποφέρει από αϋπνία – τέτοιες νυχτερινές διαταραχές είναι πολύ συνηθισμένες, λένε οι ειδικοί. Γι’ αυτό, άλλωστε, ακόμα και η σταρ του κινηματογράφου, Κάμερον Ντίαζ, ζήτησε χωριστές συζυγικές κρεβατοκάμαρες, μιλώντας σε ένα πρόσφατο podcast.

«Θα πρέπει να καθιερώσουμε τις ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες», δήλωσε η διάσημη ηθοποιός, ενώ συζητούσε για τον επί οκτώ χρόνια γάμο της με τον ροκά Μπέντζαμιν Μάντεν, τον οποίο αποκάλεσε «υπέροχο».

«Για μένα, θα έλεγα κυριολεκτικά: έχω το σπίτι μου, έχεις το δικό σου. Έχουμε το σπίτι της οικογένειας στη μέση. Εγώ θα πάω και θα κοιμηθώ στο δωμάτιό μου. Εσύ θα πας να κοιμηθείς στο δωμάτιό σου. Είμαι μια χαρά», είπε, ενώ φρόντισε να διευκρινίσει πως «έχουμε και ένα υπνοδωμάτιο στη μέση, στο οποίο μπορούμε να… συσφίξουμε τις σχέσεις μας».

Ο ύπνος σε χωριστές κρεβατοκάμαρες μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να είναι πιο ευτυχισμένα και πιο ικανά να απολαμβάνουν τον χρόνο τους μαζί στο κρεβάτι, ιδίως τα Σαββατοκύριακα

Η Κάμερον Ντίαζ με τον σύζυγό της

Διαζύγια… ύπνου

Όλο και περισσότερα ζευγάρια εξετάζουν τα πλεονεκτήματα ενός «διαζυγίου ύπνου», όπως το αποκαλούν, ή τη χρήση δύο ξεχωριστών υπνοδωματίων, για να μεγιστοποιήσουν την ποιότητα του ύπνου τους, τονίζει η ειδικός ύπνου Wendy Troxel, επιστήμονας συμπεριφοράς και κοινωνιολόγος, που συνέγραψε το βιβλίο «Ο οδηγός κάθε ζευγαριού για καλύτερο ύπνο».

Όταν πρόκειται για την υγεία σας, ο κακός ύπνος δεν είναι κάτι που προκαλεί χασμουρητό. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, σημειώνει το CNN, η στέρηση επτά έως οκτώ ωρών ύπνου κάθε βράδυ συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιαγγειακών παθήσεων και άνοιας.

Υπάρχει και συναισθηματική επιβάρυνση, επισημαίνει η Troxel: «Η στέρηση ύπνου μπορεί να επηρεάσει βασικές πτυχές της λειτουργίας της σχέσης, όπως τη διάθεσή σας, το επίπεδο απογοήτευσής σας, την ανοχή σας, την ενσυναίσθησή σας και την ικανότητά σας να επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας και άλλους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας».

«Τίποτα πιο υγιές, πιο ευτυχισμένο, ακόμη και πιο σέξι από έναν καλό ύπνο»

Ο κακός ύπνος – και η συνακόλουθη κακή διάθεση – κάνει τους ανθρώπους λιγότερο ικανούς να αντιμετωπίσουν μικρές αντιξοότητες, δήλωσε στο CNN ο ειδικός στον ύπνο Raj Dasgupta, αναπληρωτής καθηγητής κλινικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Keck του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Ποια είναι η λύση στο πρόβλημα; «Η ερώτηση που μου κάνουν πάντα είναι: ‘Είναι κακό αν εγώ και ο σύντροφός μου κοιμόμαστε χωριστά;’. Η απάντηση είναι όχι, όχι απαραίτητα», σημειώνει η Troxel, προσθέτοντας ότι μπορεί, μάλιστα, να έχει και κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα.

Η έρευνα που έγινε από την ίδια και την ομάδα της διαπίστωσε ότι ένα ξεκούραστο άτομο είναι «καλύτερος συνομιλητής, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, πιο ελκυστικός και πιο αστείος» – όλα χαρακτηριστικά που είναι βασικά για την ανάπτυξη και τη διατήρηση ισχυρών σχέσεων.

Παράλληλα, ενθαρρύνει τα ζευγάρια να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί πριν από τον ύπνο, να μοιράζονται λεπτομέρειες της ημέρας και να στέλνουν θετικά μηνύματα ο ένας στον άλλον.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι ο ύπνος σε χωριστές κρεβατοκάμαρες μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να είναι πιο ευτυχισμένα, λιγότερο δυσαρεστημένα και πιο ικανά να απολαμβάνουν τον χρόνο τους μαζί στο κρεβάτι, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, όταν οι απαιτήσεις της εργασίας είναι ελαφρύτερες.

«Προσπαθήστε να το σκέφτεστε όχι ως αίτηση διαζυγίου ύπνου, αλλά ως σφυρηλάτηση μιας συμμαχίας ύπνου», προτείνει η ειδικός: «Στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές, πιο ευτυχισμένο, ακόμη και πιο σέξι από έναν καλό ύπνο!».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024