Αγροτικό ρεύμα: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πληγέντες της Θεσσαλίας
Ποιες καταναλώσεις μπαίνουν σε ρύθμιση
Διετή περίοδο χάριτος για να πληρώσουν το ρεύμα οι αγρότες που έχουν πληγεί από τις τεράστιες πλημμύρες στη Θεσσαλία, δίνει νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί στη Βουλή, από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.
Ειδικότερα, πρόκειται για ένα επταετές σχήμα, με τα πρώτα δυο χρόνια να αποτελούν περίοδο χάριτος και κατά τα επόμενα πέντε με μηδενικό επιτόκιο θα ρυθμιστούν οι σχετικές οφειλές για το αγροτικό ρεύμα. Σε ρύθμιση θα μπουν οι καταναλώσεις από την 1η Μαΐου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου του 2023, συν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που τυχόν υπήρχαν.
Σε ρύθμιση θα μπουν οι καταναλώσεις από την 1η Μαΐου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου του 2023, συν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που τυχόν υπήρχαν
«Η ρύθμιση, θα περιέχει μια περίοδο χάριτος μιας διετίας και μετά μία πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεων που υπάρχουν σε αγροτικό ρεύμα για τους πλημμυροπαθείς, με μηδενικό επιτόκιο. Το κόστος θα το αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός και οι υποχρεώσεις που θα μπουν σε ρύθμιση θα είναι για το αγροτικό ρεύμα των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, οι καταναλώσεις από την 1η Μαΐου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου του 2023, συν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που τυχόν υπήρχαν για τους αγρότες αυτούς, σε ό,τι αφορά στο αγροτικό ρεύμα», επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.
Το επόμενο διάστημα η νομοθετική διάταξη
«Διαμορφώνεται ένα σχήμα ρύθμισης της επιβάρυνσης του αγροτικού ρεύματος για τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας», τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι «την αμέσως επόμενη περίοδο θα κατατεθεί σχετική νομοθετική διάταξη και θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του εν λόγω σχήματος, που στηρίζει τον πρωτογενή τομέα της Θεσσαλίας που έχει πληγεί από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα», τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.
Στοχευμένα μέτρα
Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε:
«Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, πέρα από τα οριζόντια μέτρα της κρατικής αρωγής, ενεργοποιούμε όπου χρειάζεται και στοχευμένα μέτρα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, σημειώνοντας ότι μετά από επεξεργασία των σχετικών δεδομένων, έρχεται η νομοθετική ρύθμιση «προκειμένου να ελαφρύνουμε και αυτό το βάρος που πλήττει τις πλάτες των αγροτών του πρωτογενούς τομέα της Θεσσαλίας».
- Πρωτοχρονιά: Το νησιωτικό σύμπλεγμα Κιριμπάτι γιόρτασε πρώτο την έλευση του 2026
- Τελευταία έξοδος: Αντζελίνα Τζολί – Τα σχέδιά της για το νέο έτος δεν έχουν καμία σχέση με το Λος Άντζελες (και τον Μπραντ Πιτ)
- Καρφιά Σαμαρά στην κυβέρνηση στις ευχές για το 2026 – «Φτάνουν πια η επικοινωνία, τα ψέματα και οι διχασμοί»
- Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών – Μία ανήλικη ανάμεσα τους
- Βραζιλία: Ο ερασιτεχνισμός της Δεξιάς μπορεί να δώσει τη νίκη στην Αριστερά και τον Λούλα στις εκλογές
- H χρονιά της Σελήνης – Ποιες εξελίξεις περιμένουμε το 2026 στο Διάστημα





