Θεσσαλία: Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις έναν μήνα μετά τις πλημμύρες
Πότε θα έρθει η παραγωγή στα φυσιολογικά επίπεδα;
Βάλτο θυμίζουν τα χωράφια πολλών αγροτών μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και των πλημμυρών που άφησαν πίσω τους μία βαθιά πληγή στη Θεσσαλία.
Μάλιστα, σε πολλά από αυτά δεν έχουν σπεύσει ακόμα οι ελεγκτικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν και να καταγράψουν την καταστροφή προκειμένου οι άνθρωποι να πάρουν σύντομα την αποζημίωσή τους.
Ο Βαγγέλης Παναγιώτου, αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού «ΘΕΣ ΓΗ», μιλώντας στο Mega επεσήμανε: «Σας ευχαριστούμε που δεν μας ξεχνάτε, μας έχουν ξεχάσει όμως οι διοικούντες. Είμαστε στον μεγαλύτερο κάμπο της Ελλάδας, την Θεσσαλία, και όπως βλέπετε είμαστε έτοιμοι για ιχθυοκαλλιέργεια. Τα χωράφια είναι πλημμυρισμένα, έχουν πολύ νερό και δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά».
Πότε θα έρθει η παραγωγή στα φυσιολογικά επίπεδα;
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, «σε τουλάχιστον 2 χρόνια. Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Μπορεί να φύγουν τα νερά αλλά δεν ξέρουμε τι διαχείριση χρειάζονται μετά για να μπορέσουμε να μπούμε να καλλιεργήσουμε. Κατά την εκτίμησή μας, κάποια χωράφια θα αρχίσουν να καλλιεργούνται, όχι όμως στην περιοχή μας, (σ.σ.: στο Καστρί Λάρισας και στην ευρύτερη περιοχή). Εμείς θέλουμε τουλάχιστον 3-5 χρόνια για να μπούμε να καλλιεργήσουμε».
«Φυσικά δεν έχουμε πάρει αποζημιώσεις. Πολύ λίγοι πήραν από την αρωγή το διχίλιαρο απλά το διχίλιαρο μπροστά στις εκατοντάδες ευρώ που είναι η περιουσία μας, είναι αμελητέο ποσό. Δεν έχουμε πάρει τίποτα. Σε εμάς θέλουν να έρθουν να κάνουν έλεγχο. Έχουμε κάνει αιτήσεις στον ΕΛΓΑ», τόνισε κλείνοντας.
Πήλιο: «Αγώνας δρόμου» στη Ζαγορά για την συγκομιδή των μήλων που σώθηκαν
«Λαβωμένη» εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί η φετινή παραγωγή μήλων, τόσο στην χώρα μας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ το προϊόν που θα φτάσει τελικά στο ράφι αναμένεται ακριβότερο, αν και οι αγρότες, όπως όλα δείχνουν, δεν θα επωφεληθούν απ’ την τελική τιμή.
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442