Από αριστερά χτυπάει τον Κασσελάκη ο Πλεύρης περί ευγονικής
«Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική» το σχόλιο Πλεύρη για τα σχέδια του Στέφανου Κασσσελάκη περί απόκτησης δύο αγοριών με τον σύντροφό του Τάιλερ
Για διαιώνιση του DNA του με την απόκτηση δύο αγοριών μέσω παρένθετης μητέρας, μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη του προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.
Το σχόλιο περί αναγνώρισης της προσφοράς των ανθρώπων που επιλέγουν την υιοθεσία, που ακολούθησε την περιγραφή των δικών του σχεδίων, δεν στάθηκε ικανό να μετριάσει τις έντονες αντιδράσεις που προήλθαν από τα αριστερά, αλλά και από τα δεξιά που βρήκαν -και αυτό έχει ενδιαφέρον- υπερσυντηρητική και επικίνδυνη την άποψη του κ. Κασσελάκη.
Επισημαίνουν δε ότι για άλλη μια φορά ο κ. Κασσελάκης έδειξε άγνοια βασικών κανόνων και Αρχών για ευαίσθητα θέματα που έχουν απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα, και για τα οποία ένα δημόσιο πρόσωπο και δη πολιτικός, οφείλει να γνωρίζει και να αναφέρεται σε αυτά με πολύ προσοχή.
Σκέψεις περί αλαζονείας και εγωπάθειας και ιδιοκτησιακής αντίληψης για τα παιδιά, επίσης δεν έλειψαν, εστιάζοντας στη φράση του ότι τα παιδιά τους με τον Τάιλερ θέλουν να έχουν κάτι από τη δική τους προσωπικότητα και να αποτελούν συνέχειά τους.
Παραπέμπουν σε ευγονική
Για πλήρη άγνοια των ηθικών κανόνων της Ιατρικών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθώς ορθά η ΕΕ απαγορεύει πλην εξαιρέσεων λόγω υγείας την επιλογή φύλου όπως και την επιλογή χαρακτηριστικών, πχ χρώμα ματιών, ως αντίθετες πρακτικές σε βιοηθικούς κανόνες, τον κατηγορεί ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
«Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας» δεν παραλείπει να προσθέσει.
Πλήρης άγνοια ηθικών κανόνων ΙΥΑ, καθώς ορθά η ΕΕ απαγορεύει πλην εξαιρέσεων λόγω υγείας την επιλογή φύλου όπως και την επιλογή χαρακτηριστικών πχ χρώμα ματιών ως αντίθετες πρακτικές σε βιοηθικούς κανόνες.Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας https://t.co/wwfnFUkygl
— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) October 6, 2023
Ας μην μας μοιάζει το παιδί μας
Σε αυτή την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη αντέδρασε και η Έλενα Ακρίτα, που προεκλογικά πέρασε στους υποστηρικτές του. Η κυρία Ακρίτα σφάζει με το γάντι τον Στέφανο Κασσελάκη με μια πιο συναισθηματική ανάρτηση.
- Ουκρανία: «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική», λέει η φον ντερ Λάιεν
- Βενεζουέλα: Επίκεινται χερσαία πλήγματα των ΗΠΑ, επαναλαμβάνει ο Τραμπ
- Ουκρανία: Την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ ανακοίνωσε ο Πούτιν – «Ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω προελάσεις»
- Βενεζουέλα: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – Στο στόχαστρο τάνκερ και συγγενείς του Μαδούρο
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει

