Τσελίκ: Ζητάει και τα ρέστα από τον ΟΗΕ για την Πύλα και την πρόσφατη «κρίση στην τδβκ»
Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον ΟΗΕ στην Κύπρο είδε ο Ομέρ Τσελίκ στην επιχείρηση της κατοχικής δύναμης να αλλάξει το στάτους κβο στη νεκρή ζώνη της Πύλας.
Πλήρη στήριξη στους Τουρκοκυπρίους εκφράζει το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ της Τουρκίας στο θέμα της Πύλας και κατηγορεί τα Ηνωμένα Εθνη για δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Με «ελληνοκυπριακό φακό»
Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας, ο εκπρόσωπός του Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι «πρόσφατα υπήρξε κρίση στην τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, προσθέτοντας ότι «η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΡ υποστηρίζει πλήρως την τδβκ».
«Πριν την κατασκευή του δρόμου εδώ, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ζούσαν μαζί στο χωριό Πύλα. Παλαιότερα είχε δοθεί άδεια για διευκόλυνση μετακίνησης σε ελληνοκυπριακά χωριά. Πρόκειται για ένα έργο που παρέχει ευκολότερη μετακίνηση χωρίς να περάσει κανείς από τη Δεκέλεια», υποστήριξε.
Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και παραδείγματα από το παρελθόν. Κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει όλη την Κύπρο με τον ελληνοκυπριακό φακό. Υπάρχουν δύο ισότιμες κοινωνίες, δύο κράτη».
«Αν η άδεια που δόθηκε στους Ελληνοκυπρίους δεν δοθεί στην τδβκ, εδώ υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αναμένουμε από τον ΟΗΕ να αξιολογήσει αυτή την κατάσταση με συνέπεια», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.
«Ακλόνητη προσήλωση για ειρήνη»
Την ακλόνητη προσήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη στην Κύπρο επιβεβαίωσε ο βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ, Μίροσλαβ Γέτζια, κατά τις επαφές του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι ήταν ευχαριστημένος από τις λεπτομερείς συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ τη Δευτέρα, σχετικά με το Κυπριακό, στις οποίες, όπως αναφέρει, επιβεβαίωσε «την ακλόνητη προσήλωση των Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη στο νησί».
Πηγή: ΚΥΠΕ/philenews.com
- Οι Γάλλοι φουλάρουν βενζίνη στην Ισπανία και οι Γερμανοί στη… Γαλλία
- Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια: Το FBI αντιμετωπίζει την επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια»
- Το Netflix έβαλε στο μάτι τον αθάνατο έρωτα των Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα – Ετοιμάζει σειρά
- Χάκερ διέγραψαν όλα τα αρχεία της αμερικανικής εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας ως αντίποινα για το σχολείο στη Μινάμπ
- Τσέλιε – ΑΕΚ: Τρία γκολ στο ημίχρονο η «Ένωση» κι ένα ακόμη στο 49′ (vids)
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το Μπρεντ – Αρνητικό ρεκόρ από τον Αύγουστο του 2022
- Ανάλυση ΕΝΑ για την ελληνική οικονομία – Χαμηλότερο από το 2019 το μερίδιο των μισθών στο ΑΕΠ
- Η Ζαχάροβα, τα καύσιμα, η Ευρώπη, τα πακέτα κυρώσεων και ο… ασβός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442