Κρεμλίνο: Η ουκρανική αντεπίθεση δεν προχωρεί όπως είχε σχεδιαστεί
«Η αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν προχωρεί όπως είχε σχεδιαστεί»
Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα πως η αντεπίθεση της Ουκρανίας «δεν προχωρεί όπως είχε σχεδιαστεί» και πως οι πόροι που προσέφερε το ΝΑΤΟ στο Κίεβο «σπαταλήθηκαν» στη διάρκεια αυτής της δίμηνης επιχείρησης, από την οποία αποκομίσθηκαν περιορισμένα κέρδη για την Ουκρανία.
Στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε εξάλλου πως η Ρωσία θα λάβει πρόσθετα μέτρα για να αμυνθεί εναντίον των επιδρομών ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αφού τέτοια αεροσκάφη έπληξαν χθες, Κυριακή, την οικονομική συνοικία της Μόσχας.
Τι λένε Ρώσοι αξιωματούχοι
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη πως το Κρεμλίνο χρειάζεται να καταλάβει το στόχο των επικείμενων συνομιλιών που φέρεται να σχεδιάζονται στη Σαουδική Αραβία σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε το Σάββατο πως η Σαουδική Αραβία θα προσκαλέσει στις σχεδιαζόμενες συνομιλίες δυτικά κράτη, την Ουκρανία και μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Κίεβο και δυτικές χώρες ελπίζουν πως οι συνομιλίες, από τις οποίες έχει αποκλειστεί η Ρωσία, μπορεί να οδηγήσουν στην υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα όρων για την ειρήνη που να ευνοούν την Ουκρανία.
«Το καθεστώς του Κιέβου δεν θέλει και δεν μπορεί να θέλει ειρήνη»
Ο Πεσκόφ, ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, δήλωσε: «Φυσικά η Ρωσία θα παρακολουθήσει αυτή τη συνάντηση. Χρειάζεται να καταλάβουμε ποιοι στόχοι έχουν τεθεί και τι θα συζητηθεί. Οποιαδήποτε προσπάθεια να προωθηθεί μια ειρηνική διευθέτηση αξίζει θετική αντιμετώπιση». Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επανέλαβε τη θέση της Μόσχας πως αυτή τη στιγμή δεν βλέπει να υπάρχει βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο.
«Το καθεστώς του Κιέβου δεν θέλει και δεν μπορεί να θέλει ειρήνη, εφόσον χρησιμοποιείται αποκλειστικά σαν εργαλείο στον πόλεμο της συλλογικής Δύσης με τη Ρωσία», δήλωσε ο Πεσκόφ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, παρά τις αντιδράσεις των επαγγελματικών ταξί
- Τραγωδία στη Λαμία – Νεκρός 68χρονος που έκοβε ξύλα και καταπλακώθηκε από δέντρο μπροστά στη γυναίκα του
- Οι 1302 ημέρες και η αδήριτη ανάγκη του Τσιτσιπά (vids)
- Κατρακύλα δίχως τέλος: Ο Σάια ΛαΜπεφ ουρλιάζει σε μια γυναίκα στη Ρώμη
- Τσάμπα τα λεφτά που δώσαμε για τις φωτογραφίες των 200 πατριωτών Θάνο
- Νετανιάχου για τις «συνομιλίες» ΗΠΑ-Ιράν: Το Ισραήλ θα προστατεύσει τα συμφέροντά του σε κάθε περίπτωση



