Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Επίθεση με drone σε αστυνομικό τμήμα σε ρωσική περιφέρεια κοντά στα σύνορα

Ουκρανία: Επίθεση με drone σε αστυνομικό τμήμα σε ρωσική περιφέρεια κοντά στα σύνορα

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επίθεση με drone σε ρωσικό έδαφος μέσα σε ένα 24ωρο

Επίθεση με ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη διάρκεια της νύχτας είχε στόχο αστυνομικό τμήμα στη ρωσική περιφέρεια του Μπριάνσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, χωρίς να προκαλέσει θύματα, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης Αλεξάντρ Μπογκομάζ.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν μέσα στη νύχτα στην περιοχή του Τρουμπτσέφσκι», έγραψε ο Μπογκομάζ στην πλατφόρμα Telegram. «Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής αυτής. Δεν υπήρξαν θύματα», διευκρίνισε προσθέτοντας πως υπέστησαν ζημιές τα παράθυρα και η στέγη του κτιρίου.

Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σ’ αυτή τη ρωσική περιφέρεια καθώς και στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία, έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, με φόντο την αντεπίθεση του Κιέβου που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Οι τελευταίες επιθέσεις

Χθες, Κυριακή, το πρωί η Ρωσία είχε ανακοινώσει πως απώθησε στη διάρκεια της νύκτας δύο ξεχωριστές επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η μία από τις οποίες είχε στόχο την προσαρτημένη ουκρανική χερσόνησο και η άλλη τη Μόσχα.

Οι επιθέσεις εναντίον της Μόσχας και των περιχώρων της, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, ήταν πολύ σπάνιες από την αρχή της σύγκρουσης, το Φεβρουάριο 2022. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν στοχοθετήσει τη ρωσική πρωτεύουσα και μία από αυτές, τον περασμένο Μάιο, είχε μάλιστα στόχο το Κρεμλίνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024