Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα πλήγματα της Ρωσίας στην Οδησσό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα πλήγματα της Ρωσίας στην Οδησσό

Τα λιμάνια της περιφέρειας της Οδησσού μετατράπηκαν σε στόχους του ρωσικού στρατού

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν νέα πλήγματα στην περιφέρεια της Οδησσού της Ουκρανίας (νότια) κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί φύλακας και να υποστεί ζημιές τερματικός σταθμός φορτίων, έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Όλεχ Κίπερ.

Τα λιμάνια της περιφέρειας της Οδησσού και της ομώνυμης πόλης μετατράπηκαν σε στόχους του ρωσικού στρατού από την περασμένη εβδομάδα, αφού η Μόσχα τερμάτισε τη συμφωνία με την Ουκρανία που επέτρεπε ασφαλείς εξαγωγές σιτηρών, την οποία υπέγραψε με μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ πριν από έναν χρόνο, τον Ιούλιο του 2022.

Μεγάλες οι απώλειες στην Μπαχμούτ – Αποχώρησε ρωσική μηχανοκίνητη ταξιαρχία

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του προκάλεσαν σοβαρές ζημιές – χωρίς να την καταστρέψουν – στην 72η ρωσική αυτόνομη μηχανοκίνητη ταξιαρχία κοντά στο Μπαχμούτ, τονίζοντας ότι η πόλη αυτή στην ανατολική Ουκρανία παραμένει ο κύριος στόχος της Μόσχας.

Ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος των ουκρανικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι η κατάσταση παραμένει «δύσκολη» στο Μπαχμούτ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Μόσχα αναγκάζεται ολοένα και περισσότερο να χρησιμοποιεί δυνάμεις του τακτικού της στρατού λόγω του μεγάλου αριθμού απωλειών στις τάξεις της παραστρατιωτικής οργάνωσης-εταιρείας Βάγκνερ.

Ο επικεφαλής αυτής, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, του οποίου η ομάδα αυτή μισθοφόρων μάχεται στην πόλη, δήλωσε χθες ότι η ταξιαρχία αυτή εγκατέλειψε τις θέσεις της. «Δυστυχώς δεν έχουμε καταστρέψει ακόμη ολόκληρη τη (ρωσική) ταξιαρχία, δύο λόχοι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εκεί», είπε ο Τσερεβάτι σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

«Η κατάσταση (σ.σ. στο Μπαχμούτ) παραμένει δύσκολη γιατί για τον εχθρό, παρά τον λευκό θόρυβο που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Πριγκόζιν, το Μπαχμούτ είναι (ακόμη) ο βασικός προσανατολισμός επίθεσης, ο κύριος πολυπόθητος στόχος», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μόλις 2/8 προέβλεψαν σωστά: Ποιοι βρήκαν τα ζευγάρια του Final 4 και ποιοι πήγαν… κουβά (vids+pic)

Τι είχαν προβλέψει οι Βεζένκοφ, Ντόντσιτς, Τζόκοβιτς, Μπογκντάνοβιτς, Ράις, Μπατίστ, Τζινόμπιλι και Ούντοχ πριν τα playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024