
Κυβερνοεπίθεση: Κινέζοι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε κυβερνητικά έγγραφα των ΗΠΑ, λέει η Microsoft
H Ουάσιγκτον επιβεβαιώνει την κυβερνοεπίθεση από την ομάδα Storm-0558.
Xάκερ που φέρονται να δρουν για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης παραβίασαν λογαριασμούς email σε κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλους φορείς, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Microsoft.
Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εντόπισαν «σχετικά γρήγορα» την παραβίαση λογαριασμών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και έλαβαν μέτρα για να αποτρέψουν περαιτέρω παραβιάσεις.
Η ομάδα χάκερ Storm-0558, ανέφερε η Microsoft, πλαστογράφησε ψηφιακά πιστοποιητικά ταυτοποίησης για να αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς webmail που τρέχουν στην υπηρεσία Outlook της Microsoft, ανέφερε εταιρεία στον ιστότοπό της. Η δραστηριότητα των χάκερ ξεκίνησε τον Μάιο.
«Όπως συμβαίνει με κάθε παρατηρούμενη δραστηριότητα κρατικών παραγόντων, η Microsoft επικοινώνησε με όλους τους στοχευμένους ή εκτεθειμένους οργανισμούς απευθείας μέσω των διαχειριστών τους και τους παρείχε σημαντικές πληροφορίες» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η Microsoft δεν διευκρίνισε ποιοι ήταν οι στόχοι της κυβερνοεπίθεσης στις ΗΠΑ, ανέφερε όμως ότι η ίδια ομάδα χάκερ βάζει στο στόχαστρο και τη Δυτική Ευρώπη.
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Άνταμ Χοτζ δήλωσε ότι η διείσδυση στο cloud της Microsoft έχει επηρεάσει «μη διαβαθμισμένα συστήματα», χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις.
Η πρεσβεία της Κίνας στο Λονδίνο δεν απάντησε άμεσα σε ερώτημα του Reuters. Το Πεκίνο αρνείται συστηματικά την εμπλοκή του σε χάκινγκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters
- Ολυμπιακός – Οχρίδα 26-31: Όλα για όλα στη ρεβάνς
- Μαρινέλλα: Την Τρίτη η κηδεία της μεγάλης τραγουδίστριας στη Μητρόπολη Αθηνών – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της
- Super League 2: «Αγκαλιά» με την παραμονή η Athens Kallithea (2-0), ελπίζει το Αιγάλεω (2-1), υποβιβάστηκαν Χανιά, Ηλιούπολη
- Εγνατία Οδός: «Πήγε στη δουλειά και δεν γυρνάει σπίτι» – Θρήνος για τον υπάλληλο που σκοτώθηκε στο τροχαίο
- Τέλος ο Τούντορ από την Τότεναμ (pic)
- Τα επόμενα μοντέλα ΑΙ φέρνουν «εφιάλτη» κυβερνοεπιθέσεων


