Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Twitter ή Threads; Οι Ταλιμπάν δίνουν την ψήφο τους στον Έλον Μασκ

Twitter ή Threads; Οι Ταλιμπάν δίνουν την ψήφο τους στον Έλον Μασκ

Ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν δηλώνει ότι το Twitter προστατεύει καλύτερα την «ελευθερία της έκφρασης».

Η απροθυμία του Έλον Μασκ να λογοκρίνει το ακατάλληλο περιεχόμενο στο Twitter φαίνεται πως κέρδισε την προτίμηση των Ταλιμπάν, οι οποίοι δηλώνουν ότι προτάσσουν την «ελευθερία της έκφρασης».

Ο Ανάς Χακάνι, ανώτερο ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν που κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι το Twitter έχει «δύο σημαντικά πλεονεκτήματα» σε σχέση με άλλες πλατφόρμες όπως το ανταγωνιστικό Threads της Meta Platforms.

«Το πρώτο πλεονέκτημα είναι η ελευθερία της έκφρασης. Το δεύτερο είναι ο δημόσιος χαρακτήρας και η αξιοπιστία του Twitter» έγραψε ο Χακάνι στο Twitter.

«Το Twitter δεν έχει την πολιτική μισαλλοδοξίας που έχει η Meta. Άλλες πλατφόρμες δεν μπορούν να το αντικαταστήσουν» υποστήριξη.

Η δήλωση προκαλεί εντύπωση, δεδομένου ότι η ελευθερία του λόγου δεν είναι εγγυημένη στο Αφγανιστάν, όπου οι χρήστες παρακολουθούνται στενά στα κοινωνικά δίκτυα και πολλοί έχουν συλληφθεί για την κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση των Ταλιμπάν.

Από την επιστροφή τους στην εξουσία τον Αύγουστο του 2021, οι Ταλιμπάν και τα περισσότερα υπουργεία τους έχουν έντονη παρουσία στο Twitter, έστω κι αν δεν πληρώνουν για το μπλε σηματάκι των πιστοποιημένων λογαριασμών.

Η Meta, αντίθετα, συνήθως μπλοκάρει τους λογαριασμούς που συνδέονται με τους Ταλιμπάν.

Πέρυσι, το Facebook έκλεισε τις σελίδες της κρατικής τηλεόρασης του Αφγανιστάν και του αφγανικού πρακτορείου ειδήσεων Bakhtar σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία των ΗΠΑ που χαρακτηρίζει τους Ταλιμπάν «τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Μασκ, ο οποίος αγόρασε πέρυσι το Twitter, έχει επαναφέρει δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς που είχαν αποκλειστεί για ακατάλληλο ή εμπρηστικό περιεχόμενο, όπως το προφίλ του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ορισμένοι από τους λογαριασμούς αυτούς επανεμφανίστηκαν αναπαράγουν θεωρίες συνομωσίας για τα εμβόλια και άλλα θέματα. Άλλοι μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις ή υποκινούν σε εκδηλώσεις μίσους.

Ο Ανάς Χακάνι, αδελφός του Αφγανού υπουργού Εσωτερικών, Σιραζουντιν Χακάνι, είναι μια από τις νεαρές φυσιογνωμίες του κινήματος των Ταλιμπάν. Έχει πάνω από 500.000 ακολούθους στο Twitter, όπου ποστάρει για διάφορα θέματα, από το κρίκετ μέχρι την ποίηση και τη διεθνής πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Sports in

«Ο Ολυμπιακός φαβορί για το Conference League» (pics)

Οι «Ερυθρόλευκοι», πριν από τις ρεβάνς της ημιτελικής φάσης, συγκεντρώνουν ποσοστό πιθανοτήτων 36,3%, έναντι  35,7% της Φιορεντίνα, 17,5% της Μπριζ και μόλις 10,5% της Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024