Σοϊγκού: «Εάν στείλουν οι ΗΠΑ βόμβες διασποράς στην Ουκρανία θα χρησιμοποιήσουμε και εμείς»
Με χρήση πυρομαχικών διασποράς απείλησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού την Ουκρανία εάν οι ΗΠΑ την προμηθεύσουν με παρόμοια όπλα.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Τρίτη 11 Ιουλίου, για την πορεία των στρατιωτικών εξελίξεων, ο Σοϊγκού προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα αναγκασθεί να χρησιμοποιήσει «παρόμοια» μέσα επίθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με τα ευρέως απαγορευμένα πυρομαχικά διασποράς για την αντεπίθεση της ενάντια στο ρωσικό στρατό.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε ότι η χώρα του έχει στην κατοχή της πυρομαχικά διασποράς αλλά απέφυγε να τα χρησιμοποιήσει στην στρατιωτική της εκστρατεία.
Όσον αφορά την ουκρανική αντεπίθεση, ο Σόιγκου τόνισε ότι το Κίεβο απέτυχε να πετύχει τους στόχους του προς όλες τις κατευθύνσεις και έχασε περίπου 26.000 χιλιάδες στρατεύματα και 3.000 μονάδες διαφόρων όπλων.
Όπως είπε, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 21 ουκρανικά αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, πάνω από 1200 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 17 Leopards.
- Τουρκία: Κριτική στο Ιράν ασκεί ο Φιντάν για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές άλλων χωρών
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μια ετικέτα «σωσίβιο»
- Ζάκερμπεργκ: Η αγορά αρχοντικού ύψους 170 εκ. δολ. σπάει τα ρεκόρ τιμών στο Μαϊάμι
- ΣΕΠΕΕ: Στάσιμες οι πωλήσεις ενδυμάτων το 2025
- Γουλβς – Λίβερπουλ 2-1: «Κόκκινοι» για τα… θηρία, έχασαν και από τους «Λύκους»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ρεκόρ αύξησης των ερευνώμενων υποθέσεων απάτης και σκανδάλων στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη




