Πανελλαδικές 2023: Αυτά είναι τα θέματα της Άλγεβρας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ
Συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν στα μαθηματικά
Συνεχίστηκαν σήμερα, Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, οι οποίο εξετάστηκαν στην Άλγεβρα.
Δείτε τα θέματα εδώ
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το φροντιστήριο Ορόσημο, τα θέματα ήταν βατά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά με διαβαθμισμένη δυσκολία.
Σύμφωνα με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, τα θέματα καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της ύλης και απαιτούν βασικές γνώσεις από προηγούμενες τάξεις.
Στο ερώτημα Δ1 ζητείται η μελέτη της μονοτονίας στο πεδίο ορισμού της, που είναι ένωση διαστημάτων. Στο σχολικό βιβλίο όμως η μελέτη γίνεται σε διαστήματα. Αυτό θα δυσκολέψει πολύ τους/τις υποψηφίους/ες και θα ήταν καλό να θεωρηθεί πλήρης η απάντηση των μαθητών/τριών για μελέτη της μονοτονίας κατά διαστήματα.
Τα θέματα, όπως αναφέρει η ΕΜΕ, παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυσκολία σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά
Οι ημερομηνίες
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν έξι μέρες εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας, στις 7, 9, 10, 13, 15 και 16 Ιουνίου.
Όσον αφορά στους υποψηφίους των ΓΕΛ, θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης της Τρίτης, με μαθήματα προσανατολισμού.
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η συνοδηγός του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την Έμμα – Εξαγοράσιμη η ποινή της
- Ποινική δίωξη στους 8 οπαδούς του ΠΑΟΚ για την επίθεση στα δημοσιογραφικά
- Θεατής απέναντι στο τσουνάμι ακρίβειας η κυβέρνηση – Γενικόλογες υποσχέσεις Χατζηδάκη για μέτρα στήριξης
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Τσουνάμι αντιγραφής με ΑΙ στα πανεπιστήμια – Σε κρίση η αξιολόγηση των φοιτητών
- Η αποκάλυψη του Φουρνιέ: Η μεγάλη συνάντηση, η «μεταμόρφωση» και ο Ντόρσεϊ



