Ζωντανή στο κόλπο για την παραμονή στην Premier League έμεινε η Σαουθάμπτον, έπειτα από τη νίκη της με 1-0 επί της Λέστερ στο «Σεντ Μέρις», σε αναμέτρηση για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 32’, όταν κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση του Τζέιμς-Γουόρντ Πράουζ απέκρουσε, όμως, ο Ντάνι Γουάρντ. Οι «Αγιοι» δεν το έβαλαν κάτω και τρία λεπτά μετά έκαναν το 1-0 με τον Κάρλος Αλκάραζ.

Οι «αλεπούδες» προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφεραν, ενώ είχαν δοκάρι. Έτσι, παρέμειναν στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη, όπου πλέον υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στην τελευταία θέση μεταξύ των Εβερτον, Σαουθάμπτον και Μπόρνμνουθ.

Σαουθάμπτον: Μπαζουνού, Μπέλα Κότσαπ, Γουόκερ Πίτερ, Μπεντνάρεκ, Μέιτλαντ Νάιλς, Γουόρντ Πράουζ, Σουλεμανά (80’ Σ.Άρμστρονγκ), Λάβια, Αλκαράς (49’ Ελιουνούσι), Γουόλκοτ (63’ Α.Άρμστρονγκ), Άνταμς (63’ Μαρά).

Λέστερ: Γουόρντ, Περέιρα, Φαές, Σουτάρ, Καστάιν, Μεντί (68’ Εντιντί), Ντιούσμπερι Χολ, Μάντισον, Μπαρνς (46’ Πρατ), Τετέ (69’ Βάρντι), Ιεανάτσο.