Αλέξης Χαρίτσης: «Αυτό που βιώνει σήμερα ο πολίτης με την ακρίβεια ξεπερνά τα όρια αντοχής της κοινωνίας»
Ο κ. Χαρίτσης, μάλιστα, τόνισε πως η κατάσταση αυτή βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή «με την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση».
«Αυτό που βιώνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε όλες τις βασικές του ανάγκες, ξεπερνά κάθε όριο αντοχής του, εφ’ όσον αντί οι επιπτώσεις να μετριάζονται, αυτές μήνα με τον μήνα βαθαίνουν», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στο πρόβλημα της ακρίβειας.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «ο κίνδυνος είναι πλέον υπαρξιακός για τη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ενώ επικαλούμενος επιστολή των εννέα συνδέσμων βιομηχανίας της χώρας υπογράμμισε ότι «όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εμφανίσει μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση της οικονομίας».
«Η κυβέρνηση αρνείται να λάβει μέτρα κοινής λογικής», δήλωσε, όπως είναι «η αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στην ενέργεια, με έλεγχο της αγοράς και κρατικοποίηση της ΔΕΗ, ως εθνικού εργαλείου άσκησης ενεργειακής πολιτικής».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να αποκαλυφθεί η στις υποκλοπές»
Σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει την αλήθεια».
Και προσέθεσε: «Συνιστά πρωτοφανή εκτροπή το γεγονός ότι δεν καλείται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στην Βουλή να ενημερώσει για τα ευρήματα των ελέγχων που έκανε η ανεξάρτητη αρχή».
Καταλήγοντας, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξαντλήσει όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μάθουν οι πολίτες ποιοι ενορχήστρωσαν αυτή την επιχείρηση δημοκρατικής εκτροπής».
- «Μεταφέρθηκε στην εντατική ο Μιρτσέα Λουτσέσκου – Το βράδυ του Σαββάτου χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας του»
- Μοσχάτο: Φωτιά σε Ι.Χ. και ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο τα ξημερώματα – Τι προβληματίζει την Αστυνομία
- Σκέφτεστε να αποκτήσετε σκύλο; Ανακαλύψτε με ποιον μπορείτε να συνυπάρξετε αρμονικά
- Η Ιαπωνία επιστρέφει στη Φουκουσίμα με τεχνολογία αιχμής
- Ανδρουλάκης για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτή δεν είναι κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά αίθουσα αναμονής δικαστηρίου
- Συνεχίζεται η κόντρα του Αντετοκούνμπο με τους Μπακς!
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως τις 11:00 στο Κέντρο λόγω αγώνα δρόμου στο Πεδίο του Άρεως
- Αποκάλυψη Έπσταϊν: Πλαστικές, πλαστά έγγραφα και σχέδιο διαφυγής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442