Πέλλα: Στα 400 ευρώ/στρέμμα η ζημιά σε ροδάκινα και νεκταρίνια
Αδυναμία να συνεχίσουν την καλλιέργεια δηλώνουν οι παραγωγοί
Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών το 2022, οι οποίοι δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά τους και αδυνατούν να καλλιεργήσουν τη νέα σεζόν, επαναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ζητώντας την άμεση οικονομική ενίσχυση τους.
Παράλληλα, υπογραμμίζει το ζήτημα των καταστροφών που υπέστησαν οι καλλιέργειες τον Ιούνιο του 2022, εξαιτίας ισχυρών ανέμων και επίμονων βροχοπτώσεων, ιδιαιτέρως στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, οι καρποί των οποίων προσβλήθηκαν από τον μύκητα μονίλια, που προκαλεί σάπισμα των καρπών.
Στην επιστολή, αναδεικνύεται επίσης, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, σε αντιδιαστολή με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και εκφράζεται η αγωνία για το μέλλον της δενδροκαλλιέργειας στην Πέλλα.
Να σημειωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που επισυνάπτει ο αντιπεριφερειάρχης, οι τιμές κυμάνθηκαν στα επίπεδα των ετών 2019-2020 και το κόστος παραγωγής αυξήθηκε σε δυσβάσταχτα επίπεδα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, η καλλιεργούμενη έκταση είναι: 33.252,8 στρ. επιτραπέζια, 99.186 στρ. βιομηχανικά, 33.188 στρ. νεκταρίνια.
Επίσης, μαζί με την επιστολή του ο κ. Τζαμτζής διαβιβάζει προς τον κ. Γεωργαντά, στοιχεία για την παραγωγή και τις τιμές, των αναγνωρισμένων ομάδων παραγωγών και του ΣΕΑΣ, σχετικά με την απώλεια εισοδήματος, η οποία ξεπερνά τα 400 ευρώ/στρέμμα ενώ επισυνάπτει όλα τα αποδεικτικά έγγραφα.
- Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Χριστούγεννα;
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442