ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα απάτη επιχειρήθηκε να στηθεί με θύματα αγρότες
Τι επιχείρησαν επιτήδειοι εις βάρος αγροτών
Αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από επιτήδειους γίνονται αγρότες δικαιούχοι ενισχύσεων.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έλαβε καταγγελίες στις οποίες αναφέρεται ότι δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων στην περιοχή Περιφερειακής Διεύθυνσης Μακεδονίας Θράκης του ΟΠΕΚΕΠΕ γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων, από άγνωστο που συστήνεται ως υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αρχικά κυρίου ονόματος και επωνύμου «Δ.Σ», ο οποίος, με πρόσχημα την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης, επιχειρεί να αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, με αλίευση στοιχείων μέσω αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα (phising). Οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων από τα οποία πραγματοποιούνται οι κλήσεις είναι «6909***561» και «6906***458», ενώ κατά τη διάρκειά τους γίνεται αναφορά και σε σταθερό τηλέφωνο με αριθμό «2310***126».
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά από τους δικαιούχους να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες, που αποσκοπούν στην εξαπάτηση τους. Ο Οργανισμός διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία, όπως π.χ. αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών, ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους με τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking).
Τα απαραίτητα στοιχεία για τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων αντλούνται από τις αιτήσεις που υποβάλλουν στον Οργανισμό, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση στα πιστωτικά ιδρύματα.
Για να αντιμετωπιστεί αυτή η απόπειρα απάτης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, καλεί τους δικαιούχους που γίνονται αποδέκτες ανάλογων τηλεφωνημάτων να προχωρούν αμέσως σε καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές.
- «Αν σώσαμε τις τράπεζες, μπορούμε να σώσουμε και την πίτσα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την 22η αγωνιστική (pic)
- Συμφωνία Καναδά – Κίνας στους δασμούς – συνεργασία στις επενδύσεις
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 80-61: Επιβλητική η «βασίλισσα» στον ισπανικό «εμφύλιο»
- Η νέα εποχή στις αγορές: Ρευστότητα Made in China





