
Η Ρωσία θέλει κοινό νόμισμα με τις χώρες BRICS
Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο Πάβελ Κνιάζεφ
Η διεθνής ένωση χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) επεξεργάζεται την ιδέα δημιουργίας ενός ενιαίου νομίσματος διακανονισμού, σύμφωνα με Ρώσο διπλωμάτη.
Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο Πάβελ Κνιάζεφ, ο γενικός πρέσβης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στους BRICS, μιλώντας σε δημόσια συζήτηση την Πέμπτη.
Διαβάστε επίσης: Τα σαμποτάζ στους αγωγούς παρασύρουν την Ευρώπη πιο βαθιά στη σύγκρουση Δύσης και Ρωσίας
«Μεταξύ των θεμάτων στο τραπέζι συζητείται και η ιδέα της δυνατότητας και των προοπτικών δημιουργίας ενός κοινού ενιαίου νομίσματος διακανονισμού με βάση τα νομίσματα των χωρών BRICS» είπε, σύμφωνα με το TASS.
Αποκλεισμένη από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα πληρωμών, η Ρωσία αναζητεί διεξόδους μέσω των συμμάχων της. Ελάχιστες πλέον χώρες αποδέχονται κάρτες του ρωσικού συστήματος πληρωμών Μιρ, την πρόσβαση στο οποίο διέκοψαν τώρα και όλες οι τουρκικές εμπορικές τράπεζες.
- Κούβα: Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ βρίσκεται στην Αβάνα με επικεφαλής τον διευθυντή της CIA
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ο Θουκυδίδης, ο Τραμπ και ο Σι
- Μάριο Ντράγκι: «Η Ευρώπη είναι μόνη της»
- Γιατί βρέθηκε στο δικαστήριο η σοκολάτα Milka
- Στον τελικό της Eurovision προκρίθηκε η Κύπρος – Η λίστα με τις 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο
- Άναψαν τα αίματα στην Κίνα, όταν άνδρας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ επιχείρησε να μπει ένοπλος στον Ναό του Παραδείσου









