Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης θα απολαύσει ο Τζέιμι Όλιβερ

Τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης θα απολαύσει ο Τζέιμι Όλιβερ

Ο διάσημος Βρετανός σεφ και παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο σειράς ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει.

Τον Τζέιμι Όλιβερ μπορεί να συναντήσει κανείς αν βρεθεί τις επόμενες ημέρες στους δρόμους και τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Ο διεθνούς φήμης σεφ και παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής, με προβολή σε όλο τον πλανήτη, θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας για να πραγματοποιήσει γυρίσματα στο πλαίσιο μιας νέας ταξιδιωτικής σειράς ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει.

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης και το TIME

Η άφιξη του Τζέιμι Όλιβερ στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τυχαία, αν σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη πόλη είναι η μοναδική πόλη της χώρας που έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας.

Στο σπουδαίο αυτό γεγονός έγινε αναφορά και στο αφιέρωμα του περιοδικού TIME για τη Θεσσαλονίκη, μιας και η πόλη μπήκε στους 50 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για τη γαστρονομία τους.

Μάλιστα, το περιοδικό «αποθεώνει» και την Αγορά Μοδιάνο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά της πόλης, η οποία στεγάζεται σε ένα κτήριο σε στυλ βασιλικής και εξυπηρετεί τους επισκέπτες από το 1925.

«Όταν ανοίξει ξανά τον Σεπτέμβριο, η αγορά θα φιλοξενεί φεστιβάλ γαστρονομίας, αλλά και καταστήματα pop – up, εκτός από τα σταθερά της καταστήματα με φαγητό. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από έναν απόγονο Σεφαραδίτικων Εβραίων, η Μοδιάνο αποτελεί απόδειξη της πολυπολιτισμικότητας της πόλης. Χριστιανικός, μουσουλμανικός και εβραϊκός πολιτισμός συνυπάρχουν στη Θεσσαλονίκη εδώ και αιώνες» προσθέτει το TIME.

Guardian: Πόλη του φαγητού η Θεσσαλονίκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορά στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης έχει κάνει και ο Guardian, τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του φαγητού.

«Ένα ταξίδι στην ιστορία αυτού του σημαντικού εμπορικού λιμανιού είναι μια συνάντηση με αυτοκρατορίες (ελληνιστική, ρωμαϊκή, βυζαντινή, οθωμανική) και ζωντανές κοινότητες, από τις οποίες η κάθε μία έχει αφήσει το στίγμα της στην κουζίνα της πόλης», σχολιάζει στην εισαγωγή του το άρθρο του Guardian.

«Κάντε μια βόλτα στις αγορές στο Μοδιάνο και στο Καπάνι για να βρείτε ζουμερά ροδάκινα Νάουσας, ελιές από τη Χαλκιδική και κατακόκκινες πιπεριές Φλωρίνης – ένα τοπικό προϊόν που πρωταγωνιστεί σε ελληνικές, βαλκανικές, εβραϊκές και τούρκικες συνταγές. Το αποτέλεσμα; Ένα μοναδικό γαστρονομικό ρεπερτόριο που απολαμβάνεται καλύτερα παρέα με ένα ποτήρι ντόπιο κρασί», συμπληρώνει.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024