
Ηλεκτρονικές συσκευές: Το πείραμα για να δείτε τι «καίει» περισσότερο – Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα
Ο μετρητής ουσιαστικά δείχνει πόσο ρεύμα «καίει» μία συσκευή που ναι μεν είναι κλειστή, αλλά έχει απομονώσει το ρεύμα με το κουμπί του πολύμπριζου.
Μία πρωτότυπη ιδέα είχε ένας Βρετανός, ο οποίος αποφάσισε να μάθει ακριβώς που ξοδεύονται τα χρήματά του μέσα στο σπίτι.
Συγκεκριμένα με την αύξηση της ενέργειας, ο άνδρας αποφάσισε να προμηθευτεί μία συσκευή-μετρητή, ώστε να δει, πόσο τον χρεώνει η κάθε συσκευή που έχει στο σπίτι του σε αδράνεια.
Ο μετρητής ουσιαστικά δείχνει πόσο ρεύμα «καίει» μία συσκευή που ναι μεν είναι κλειστή, αλλά έχει απομονώσει το ρεύμα με το κουμπί του πολύμπριζου.
- Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κλάση οικιακών συσκευών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Ο Βρετανός, ο οποίος μετέφερε την ιστορία του στο Reddit ανέφερε ότι περίμενε πως ο φορτιστής του κινητού ξεχασμένος στην πρίζα, θα τον χρέωνε πολύ σε ρεύμα, αλλά έκανε λάθος. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν κινδυνεύουν οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική από μένα».
Αυτό που επεσήμανε είναι πως θα πρέπει ο κόσμος να προσέχει τις παλαιότερες συσκευές του πολύ, καθώς τα «σύγχρονα τροφοδοτικά, έχουν διακόπτη λειτουργίας και αντλούν αμελητέα ποσότητα ενέργειας».
Αυτό λοιπόν που είδε πως κάνει τη ζημιά, είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Από τότε που το διέγνωσε είπε: «Είναι πλέον απενεργοποιημένο στον τοίχο όταν δεν χρησιμοποιείται».
Κόστος σε ενέργεια, μεγαλύτερο μάλιστα από αυτό του φούρνου μικροκυμάτων, είδε πως του κάνει το Sky Q TV του, δηλαδή ο αποκωδικοποιητής για κανάλια στην τηλεόραση: «Δεν περίμενα πάνω από 9 watt όταν κάθεται εκεί χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Και τα δύο κουτιά είναι σε “eco mode”».
Αυτό που σκέφτεται πάντως είναι να βάλει «τον ευρυζωνικό δρομολογητή μου και τον διακόπτη ethernet σε ένα χρονοδιακόπτη. Ένας χρονοδιακόπτης κοστίζει περίπου 7 λίρες και θα κάνω απόσβεση σε λιγότερο από ένα μήνα, αν μένουν κλειστά για 8 ώρες».
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ν. Κακλαμάνης σε συνεννόηση με το Μαξίμου, προχώρησε σε άνευ προηγουμένου αντιθεσμική μεθόδευση
- Το morning routine που θα σου αλλάξει τη διάθεση
- Ταϊλάνδη: 19χρονη συνελήφθη στο αεροδρόμιο με 30 χελώνες κάτω από τα ρούχα της
- Έφτασε στα δικαστήρια ο 89χρονος – Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα – Η υπερασπιστική γραμμή του
- Πανένκα: «Δεν θα άφηνα τον Βινίσιους να εκτελεί πέναλτι»
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Πάτρικ Μαλντούν






