Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το επάγγελμα για γερά νεύρα και «χρυσή» τσέπη

Το επάγγελμα για γερά νεύρα και «χρυσή» τσέπη

Το να βρεις τον «άνθρωπό σου» απ' ότι φαίνεται μπορεί να συμβεί, απλώς...θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω.

Η αλήθεια είναι ότι η φράση «καλή βοήθεια είναι δύσκολο να βρεθεί» ανταποκρίνεται σε πολλούς κλάδους στην εύρεση εργασίας.

Κατά τρόπο ανάλογο, είναι δυσεύρετοι και οι καλοί και ποιοτικοί προσωπικοί βοηθοί. Ίσως βέβαια, εδώ να υπάρχει μία διαφορά από τα υπόλοιπα επαγγέλματα…κι αυτή είναι ότι όταν βρεθεί ο προσωπικός βοηθός που κρίνει ο εργοδότης ότι αξίζει τον αμείβει.

Διαβάστε επίσης: Υπάλληλος πληρώθηκε κατά λάθος… 330 μισθούς

Τι σημαίνει να είναι κάποιος προσωπικός βοηθός

Το να είναι κάποιος προσωπικός βοηθός συνεπάγεται με ένα «πολυποίκιλο» εύρος στις καθημερινές αρμοδιότητες. Αυτό σημαίνει από την προετοιμασία για τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και στη διαχείριση οικιακών ζητημάτων, δηλαδή να είναι αναγκαίο να θυμάται ο βοηθός τα γενέθλια ολόκληρου του γενεαλογικού δέντρου της οικογένεια του εργοδότη.

Είναι μια δουλειά που απαιτεί έναν σπάνιο συνδυασμό ικανότητας και ταπεινότητας. Ένα πρακτορείο που ειδικεύεται στην εύρεση προσωπικών βοηθών είπε στην Wall Street Journal πως η θέση πηγαίνει κυρίως σε κατόχους Ph.D.

«Ο ρόλος του περιλαμβάνει από  διοικητικές εργασίες υψηλού επιπέδου μέχρι και να φέρνει τον καφέ. Η αμοιβή για τέτοιους βοηθούς με υπερπροσόντα είναι περίπου 200.000 δολάρια ετησίως σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες», λένε οι ειδικοί.

Η αμοιβή είναι το κίνητρο

Με μεγάλη αμοιβή απαιτεί και μεγάλη θυσία. «Κάποιοι εγκαταλείπουν μέσα σε 72 ώρες», λέει η κ. Λι.

Οι λόγοι είναι πολλοί, κι αυτοί μπορεί να είναι το απρόβλεπτο πρόγραμμα, η ατελείωτη λίστα υποχρεώσεων, τα ταξίδια και η αίσθηση μοναξιάς που μπορεί να νιώσει εξ αιτίας όλων αυτών.

Η κ. Λι λέει ότι προσπαθεί να πείσει τους εργοδότες να συμφωνήσουν σε κάποια όρια σχετικά με το τι μπορεί να ζητηθεί από τους ανθρώπους. Το να σερβίρεις μαρτίνι σαν μπάτλερ ή να καθαρίζεις τον σκύλο, δεν είναι στα καθήκοντα του προσωπικού βοηθού.

Η κυρία Μον, αναφέρει η WSJ, έχει βοηθήσει στελέχη και πλούσιες οικογένειες για περισσότερες από δύο δεκαετίες και λέει ότι είναι περήφανη που κάνει «τα αφεντικά που θαυμάζει» πιο ευτυχισμένα και πιο αποτελεσματικά. Περιγράφει μια καριέρα που είναι εναλλάξ συναρπαστική και ταπεινωτική.

Υπάρχουν γιοτ και πάρτι και στιγμές που νιώθει έμπιστη και ανώτερη σύμβουλος. Υπήρξαν επίσης επιπλήξεις για ορθογραφικά λάθη, τηλεφωνήματα στις 3 π.μ. και προσπάθειες με τα χέρια και τα γόνατα να επιδιορθώσουν βρύσες που στάζουν σε εξοχικά σπίτια.

Θυμάται ένα περιστατικό στο οποίο ένας πρώην εργοδότης επέκρινε την ίδια και δύο άλλους βοηθούς, καθένας από τους οποίους έβγαζε περισσότερα από 150.000 δολάρια το χρόνο, λέει, επειδή έβαζαν μπανάνες στο ψυγείο, αντί στον πάγκο της κουζίνας.

Ωστόσο, είναι ένας τίτλος χωρίς σαφή ορισμό ή, μερικές φορές, καμία ουσιαστική διαφορά από τον ρόλο του προσωπικού βοηθού.

Λοιπόν, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Ο Στίβεν Κάντλαντ , συνεργάτης του Private Staff Group, λέει ότι οι πελάτες πληρώνουν ασφάλιστρα από 45% έως 65% πάνω από τους μισθούς των βοηθών, γεγονός που μπορεί να ωθήσει την αποζημίωση του επικεφαλής του προσωπικού πολύ πάνω από τα 300.000 δολάρια ετησίως.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024