Ενοίκια: Έχουν αυξηθεί μέχρι και 30% – Γολγοθάς για τους φοιτητές να βρουν σπίτι
Στο συνολικό κύμα της ακρίβειας έρχεται να προστεθεί ο βραχνάς τον υψηλών ενοικίων
Τα ενοίκια έχουν πάρει «φωτιά» δυσκολεύοντας ακόμα την καθημερινότητα των πολιτών που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια. Δύσκολα θα είναι τα πράγματα και για τους φοιτητές που θα αναζητήσουν νέα στέγη σε κάποια πόλη, καθώς τόσο οι υψηλές τιμές όσο και η έλλειψη διαθεσιμότητας ακινήτων περιορίζουν κατά πολύ τις επιλογές τους.
Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος, έκανε λόγο για «ένα σύνθετο πρόβλημα». Ειδικότερα, όπως είπε, δεν χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια νέες κατοικίες και ακόμα ένα αίτιο για την αύξηση των ενοικίων είναι και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις.
Μείωση της ιδιοκατοίκησης
Χαρακτηριστικά, ο Λευτέρης Ποταμιάνος ανέφερε: «Το 2007 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ήταν στο 84%, αυτή τη στιγμή είναι στο 73%, οι 11 μονάδες κάτω σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν δικά τους σπίτια αλλά νοικιάζουν άρα έχει αυξηθεί πάρα πολύ η ζήτηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ακίνητα και όσα υπάρχουν να είναι με ανεβασμένα ενοίκια».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής δήλωσε, επίσης, πως τα ενοίκια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά πριν από τρία χρόνια και συνέστησε στους φοιτητές να κάνουν έρευνα αγοράς.
- Κούβα: «Θέλει» να κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ και αυτό θα γίνει «πολύ σύντομα», λέει ο Τραμπ
- Μέση Ανατολή: Κατάπαυση του πυρός ζητά ο πάπας Λέων – «Ας ξαναρχίσει ο διάλογος»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, αλλά δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών
- Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας
- Ο Τραμπ ζητά βοήθεια από την Κίνα και πιέζει το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε αύξηση 60% στον κατώτατο μισθό







