Εγκυμοσύνη: Αυξημένος ο κίνδυνος αποβολής το καλοκαίρι
Ο κίνδυνος αποβολής κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης αυξάνεται κατά πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες
Ο κίνδυνος αποβολής μιας εγκύου φαίνεται να αυξάνεται στη διάρκεια του καλοκαιριού, συμπέρανε μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι πρώιμες αποβολές στο τέλος του Αυγούστου είναι 44% περισσότερες από ό,τι στο τέλος Φεβρουαρίου.
Έως το 30% των κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή, δηλαδή σε απώλεια του εμβρύου πριν την 20ή εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Περίπου οι μισές αποβολές είναι ανεξήγητες, ενώ ελάχιστοι είναι οι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για αποβολή, η οποία μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα σε κατάθλιψη και άγχος.
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπράουν και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ταφτς, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια επιδημιολογίας Αμέλια Γουέσελινκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Epidemiology (Επιδημιολογία), ανέλυσαν στοιχεία για 6.104 κυήσεις, εκ των οποίων σχεδόν το 20% κατέληξε σε αποβολή.
Πώς επιδρά η ζέστη
Διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αρκετά μεγαλύτερος κίνδυνος αποβολής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε σχέση με τους χειμερινούς. Ο κίνδυνος αποβολής έως την 20ή εβδομάδα ήταν κατά 31% αυξημένος τον Αύγουστο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ η αύξηση του κινδύνου έφτανε το 44% για τις πολύ πρώιμες αποβολές (πριν την όγδοη εβδομάδα της κύησης).
Οι ερευνητές επεσήμαναν την ανάγκη να ερευνηθεί περισσότερο η πιθανή επίπτωση της ζέστης στις αποβολές, καθώς και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων. «Γνωρίζουμε ότι η ζέστη σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για άλλα προβλήματα της κύησης, όπως ο πρόωρος τοκετός, η γέννηση λιποβαρούς μωρού και ιδίως η θνησιγένεια», δήλωσε η δρ Γουέσελινκ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Η Ταϊβάν δεσμεύεται να υπερασπιστεί την κυριαρχία της μετά τις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας
- Εισβολές και ναρκοτρομοκρατία: Πώς η «έκτακτη ανάγκη» έγινε η καραμέλα του Τραμπ για την επέκταση της εξουσίας του
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες




