
Ιταλία: Εξετάζει την κήρυξη κατάστασης συναγερμού για την ενέργεια – Επιμένει για πλαφόν στην τιμή
Η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση συναγερμού για την ενέργεια εξαιτίας της σταδιακής μείωσης της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, και εμμένει στη θέση της για υιοθέτηση πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.
Την επόμενη εβδομάδα η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να συνεδριάσει και να εξετάσει αν η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού σε ό,τι αφορά την ενέργεια.
Σταδιακή μείωση
Πρόκειται για ένα μέτρο που σχετίζεται με τη σταδιακή μείωση, που έως τώρα άγγιξε το 50%, της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Από το ιταλικό υπουργείο οικολογικής μετάβασης έγινε γνωστό πως εξετάζεται μια σειρά από πρωτοβουλίες, αλλά ότι κύριο βάρος θα συνεχίσει να δίδεται στην αποθήκευση αερίου ενόψει του χειμώνα.
Παράλληλα, είναι πιθανό να ζητηθεί, από όσες βιομηχανίες συμφωνούν, να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, στην ευρωπαϊκή σύνοδο της ερχόμενης εβδομάδας, η Ιταλία πρόκειται να αναφερθεί και πάλι με έμφαση στην πρόταση για την υιοθέτηση πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.
Επεισε τον Σολτς
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Francesco Ammendola/Presidential Palace) συζήτησε το θέμα στο ταξίδι προς το Κίεβο με τον γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς και φέρεται να κατάφερε να τον πείσει να σταματήσει να εναντιώνεται στην υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κυψέλη: Μυστήριο με το υγρό τσιμέντο που πλημμυρίζει δρόμους της περιοχής
- Ψάχνει ανατροπή του 3-0 η ΑΕΚ κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο
- «Βράζουν» στη Ρεάλ με τη διαιτησία: Την… έπεσαν στον Βίντσιτς με τη λήξη του ματς με την Μπάγερν (vid)
- Κεφαλονιά: Τα σκοτεινά σημεία γύρω από τον θάνατο της 19χρονης – Απολογούνται την Παρασκευή οι τρεις νεαροί
- Εθνική πόλο Γυναικών: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του World Cup
- Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες





