Τσακίρης: Έρχεται το Q-Equity με κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ για την δημιουργία funds που θα επενδύουν σε ελληνικές ΜμΕ
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης
«Σε άμεσο προσεχές διάστημα, πρόκειται να ξεκινήσει το Q-Equity με κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία funds που θα επενδύουν σε ελληνικές ΜμΕ, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που επιτρέπουν ευρύ φάσμα επενδυτικών στρατηγικών».
Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης με αφορμή τη συνέντευξη της διευθύνουσας συμβούλου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), Αντιγόνης Λυμπεροπούλου στο moneyreview.
Ο υφυπουργός προσθέτει στην ανάρτησή του: «Η στήριξή μας στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι ουσιαστική, όπως άλλωστε έχουμε δεσμευθεί, αφού καταλαβαίνουμε πόσο έχει πληγεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις».
Διαβάστε επίσης Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Έξτρα φορο-μπόνους για πράσινες, ψηφιακές και ενεργειακές επενδύσεις
Στη συνέντευξή της η κυρία Λυμπεροπούλου αναφέρει:
– Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει το Q-Equity με κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ για την δημιουργία funds που θα επενδύουν σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που επιτρέπουν ευρύ φάσμα επενδυτικών στρατηγικών.
– Είχε προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο η έναρξη του InnovateNow μέσω του οποίου θα επενδυθούν 100 εκατ. ευρώ σε νέα επενδυτικά κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών που θα στοχεύουν στην ενίσχυση του οικοσυστήματος των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων, κινητοποιώντας τουλάχιστον άλλα τόσα ιδιωτικά κεφάλαια
– Η ΕΑΤΕ διαχειρίζεται κεφάλαια 2,1 δισ. ευρώ μέσω εννέα συνολικά mandates, τα οποία χαρακτηρίζονται από τον καινοτόμο σχεδιασμό τους, τη συμπληρωματικότητά τους και το εύρος που καλύπτουν.
– Συμμετέχει σε 13 επενδυτικά σχήματα, στα οποία έχει δεσμεύσει πάνω από 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά κεφάλαια των σχημάτων αυτών ξεπερνούν τα 900 εκατ. ευρώ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη








