Ο σεφ Χρήστος Βεργάδος μας δείχνει πώς να φτιάξουμε αφράτα πασχαλινά τσουρέκια στην κουζίνα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!».

Υλικά για τη συνταγή:

Για το προζύμι:

250 ml νερό
250 ml γάλα
500 γρ. αλεύρι δυνατό
100 γρ. νωπή μαγιά
Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο κρεμώδες
6 αυγά
15 γρ. μαχλέπι τριμμένο
15 γρ. κακουλέ τριμμένο
3 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Για το άλλειμμα:

1 αυγό
50 γρ. γάλα