Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Αποκάλυψη MEGA - «Αργοπορημένη και υποτονική η αντίδραση της μητέρας» όταν έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα

Πάτρα: Αποκάλυψη MEGA – «Αργοπορημένη και υποτονική η αντίδραση της μητέρας» όταν έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την τραγωδία στην Πάτρα, με την απώλεια τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας, για λόγους που διερευνώνται από τις αρχές,

Συνεχίζεται το θρίλερ για την αναζήτηση των αιτιών θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Τη Δευτέρα, μάλιστα, αναμένουν να αρχίσουν οι καταθέσεις γιατρών και άλλων ειδικών και μη, που έχουν ήδη κληθεί από τις αρχές, προκειμένου να συνεισφέρουν στις έρευνες.

Εν τω μεταξύ, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τις περιόδους νοσηλείας και τις συνθήκες θανάτου των κοριτσιών.

Αναφορικά με την 9χρονη Τζωρτίνα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι γιατροί που παρακολουθούσαν το παιδί, χαρακτήρισαν «απαθή» την συμπεριφορά της μητέρας, όταν το κοριτσάκι έπαθε ανακοπή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο LIVE NEWS του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», οι γιατροί του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών ανέφεραν πως, όταν η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η μητέρα είχε ζητήσει μονόκλινο δωμάτιο, λέγοντας πως ήταν λίγων εβδομάδων έγκυος.

Εκείνο που προκαλεί το ενδιαφέρον των γιατρών, όμως, είναι πως, όταν η Τζωρτζίνα έπαθε την πρώτη ανακοπή, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, η αντίδραση της μητέρας ήταν «αργοπορημένη και υποτονική».

«Όταν έπαθε την πρώτη ανακοπή σε μας η Τζωρτζίνα, το Σάββατο 11 Απριλίου 2021 και ενώ οι εξετάσεις της ήταν αρνητικές, η αντίδραση της μητέρας της ήταν αργοπορημένη και υποτονική. Αρχικά, χτύπησε μόνο το κουδούνι για να έλθει η νοσοκόμα, όπως χτυπούν συνήθως για να ζητήσουν αλλαγή ορού, νέα σεντόνια ή κάτι γενικά απλό. Όταν πήγε η νοσοκόμα προς το δωμάτιό της, εκείνη βγήκε και χτύπησε την πόρτα των γιατρών, λέγοντας ‘ελάτε να δείτε τι κάνει η Τζωρτζίνα’. Και αυτή η ηρεμία. ενώ είχε δει νεκρό και το δεύτερο παιδί της από ανακοπή πριν από μερικές μέρες», επισημαίνουν οι γιατροί και προσθέτουν:

«Καταλάβαμε ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει, όταν άρχιζε να φωνάζει έντρομη, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, η νοσοκόμα που της είχε χτυπήσει το κουδούνι και είδε μελανιασμένο το παιδί. Φαίνεται να υπήρξε και αργοπορημένη ενημέρωσή μας, γιατί το μηχάνημα που υπήρχε στο παιδί θα είχε χτυπήσει όταν έπεφταν οι σφυγμοί του, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση» από την πλευρά της μητέρας, όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος, βάσει όσων του μετέφεραν οι γιατροί.

Μάλιστα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, πως χαρακτηριστικό των δραματικών στιγμών που έζησαν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν στη ζωή την Τζωρτζίνα, είναι το γεγονός ότι δέχονται ψυχολογική υποστήριξη ένας ή δύο γιατροί και νοσοκόμοι, οι οποίοι προσπάθησαν να σώσουν το παιδί για περίπου 50 λεπτά, λόγω της αγωνίας που βίωσαν εκείνη την ημέρα.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι αυτά που αναφέρουν για τη στάση της μητέρας θα τα καταθέσουν στην αστυνομία, ενώ τόνισαν πως η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε πολύ δυνατή καρδιά και κράση και εξήγησαν πως εάν το παιδί είχε καρδιά με προβλήματα, τότε δεν θα είχε επανέλθει από την ανακοπή.

«Η μητέρα ζήτησε καθυστερημένα ιατρική βοήθεια – Η Μαλένα είχε ήδη μελανιάσει»

Γιατροί άλλου νοσοκομείου, εκεί όπου είχε νοσηλευτεί το πρώτο παιδί της οικογένειας, που έφυγε από τη ζωή, η 3,5 ετών Μαλένα, διέψευσαν επίσης τη μητέρα για όσα υποστήριξε για τις συνθήκες θανάτου της μικρής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Live News του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος την Πέμπτη, για τον θάνατο της Μαλένας που έπασχε από λευχαιμία, η 33χρονη μητέρα καθυστέρησε τουλάχιστον πέντε λεπτά να ενημερώσει τους γιατρούς, για την ανακοπή την οποία υπέστη η μικρή, καθώς το σώμα της, όταν έφθασαν οι γιατροί, ήταν ήδη μελανιασμένο.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί του Νοσοκομείου «Ελπίς» στην Αθήνα, όπου απεβίωσε το μεσημέρι της 13ης Απριλίου του 2019 η μικρή Μαλένα, αρνούνται τις αιτιάσεις της μητέρας ότι καθυστέρησαν να φτάσουν στο παιδί για να το βοηθήσουν και ότι δεν κατανόησαν την ασθένειά της.

Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι υπήρξε άμεση παρέμβασή τους, αλλά πρόσθεσαν ότι υπήρξε καθυστέρηση στην ενημέρωσή τους από τη μητέρα και πως όταν έφθασαν κοντά στη Μαλένα, το σώμα της είχε ήδη μελανιάσει.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς των παιδιών είχαν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο της Μαλένας, η οποία, ωστόσο, μπήκε στο αρχείο, καθώς δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό στις ενέργειες των γιατρών και νοσηλευτών.

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024