Έξαρση των κλοπών αγροτικού εξοπλισμού
Στην περιοχή των Φαρσάλων τα περιστατικά κλοπής συμβαίνουν συχνά τον τελευταίο καιρό, προκαλώντας την αγανάκτηση των αγροτών.
Μέτρα αποτροπής των κρουσμάτων κλοπής αγροτικού εξοπλισμού και ιδιαίτερα ηλεκτρομοτέρ άρδευσης και καλωδίων -για τον χαλκό που περιέχουν- ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.
Σε ερώτηση ο κ. Μ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «κατά περιόδους, οι κλοπές, παντός είδους, αγροτικού εξοπλισμού γνωρίζουν μεγάλη έξαρση και οι συνέπειές τους προκαλούν σημαντική οικονομική ζημία στους αγρότες. Ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, όπου οι καλλιεργητικές εργασίες φθίνουν και οι αγρότες δεν έχουν λόγους να βρίσκονται στα χωράφια τους με την ίδια συχνότητα, οι κλοπές αυξάνονται κατακόρυφα. Κάθε είδους εργαλείο, παρελκόμενο ή εξάρτημα μπορεί να κλαπεί, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες των αγροτών, έχουν κλαπεί ακόμα και νεαρά δενδρύλλια που μόλις έχουν μεταφυτευθεί στις οριστικές τους θέσεις στα χωράφια. Ωστόσο, όπως φαίνεται, τα εξαρτήματα που προτιμώνται περισσότερο από τους επιτήδειους είναι αυτά που πλαισιώνουν τον αρδευτικό εξοπλισμό, και τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν σε θέσεις φύλαξης. Όπως αναφέρουν οι αγρότες, οι ηλεκτροκινητήρες και οι καλωδιώσεις των αρδευτικών συγκροτημάτων αποτελούν την αγαπημένη λεία των δραστών λόγω του χαλκού που περιέχουν.
Το τι συμβαίνει στη συνέχεια και πού καταλήγουν τα κλοπιμαία δεν είναι εξακριβωμένο. Αναμφίβολα, όμως, η ζημιά, που υφίστανται οι αγρότες είναι μεγάλη, καθώς η αντικατάσταση του εξοπλισμού είναι επιβεβλημένη και, βεβαίως, εξαιρετικά δαπανηρή.
Η υψηλή συχνότητα των περιστατικών αυτών τον τελευταίο καιρό στην περιοχή των Φαρσάλων έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των αγροτών, οι οποίοι δικαίως αναζητούν τρόπους για την διαφύλαξη των περιουσιών τους. Προς τούτο, ζητούν την ανάληψη πρωτοβουλιών και από πλευράς της πολιτείας, προκείμενου να εντοπιστούν και να εξαρθρωθούν τυχόν κυκλώματα που λυμαίνονται τα κλοπιμαία, ελπίζοντας έτσι στον περιορισμό του φαινομένου των κλοπών».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «με δεδομένα τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών αγροτικού εξοπλισμού και κυρίως αρδευτικών εξαρτημάτων για την εκμετάλλευση του χαλκού που περιέχουν, σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αποτελεσματικότερη προστασία των περιουσιών των αγροτών».
- Ποιοι θα πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Εταιρεία του Τραμπ λανσάρει νέο κρυπτονόμισμα – Μπίζνες παράλληλα με την προεδρία
- Το ζεϊμπέκικο, το ντουέτο και ο Φρανκ Σινάτρα: Ο Νίκος Αλιάγας και ο Αντώνης Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή
- Χανιά: Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στην περιοχή της Σούδας – Καταγγελίες για δολιοφθορά
- Νέες κοινωνικές δομές στη Στερεά Ελλάδα
- Ιωάννινα: Συνελήφθη 36χρονος που έδωσε κοκαΐνη στον ανήλικο γιο του – Στο νοσοκομείο ο 14χρονος




