Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, αποφάσισε να ακυρώσει δεύτερη φορά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως έγινε γνωστό μέσω μιας ανακοίνωσης που εξέδωσε, όμως δε γνωστοποίησε τις λεπτομέρειες του σκεπτικού του.
Αυτό το έκαναν τα αυστραλιανά ΜΜΕ, που δημοσίευσαν το σκεπτικό της απόφασης του Άλεξ Χοκ για την απέλαση του κορυφαίου τενίστα.
Σε αυτό ο αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης παρουσιάζει πέντε λόγους για τους οποίους η παρουσία του 36χρονου στη χώρα κρίνεται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.
Αυτοί είναι οι εξής:
1. Η πιθανότατα να ενισχυθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα και/ή 2. Η ενίσχυση της άποψης της μειονότητας που παραμένει ανεμβολίαστη και/ή 3. Η πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που δε θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου και/ή 4. Οι ανεμβολίαστοι να νοσήσουν σοβαρά και/ή 5. Η αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας της Αυστραλίας.
«Δεν υπάρχουν αποδείξεις στο σκεπτικό της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης ότι μπορεί ο κύριος Τζόκοβιτς να ενισχύσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα» αναφέρει από την πλευρά της η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς, η οποία υποστηρίζει πως οι ισχυρισμοί του Χοκ δεν έχουν βάση και λογική.
Δημοσίευμα της Sun αποδίδει σε προσωπικά κίνητρα την απουσία του κορυφαίου εν ενεργεία σκόρερ του Καμερούν, ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για τα όρια εξουσίας του προέδρου της ομοσπονδίας, Σαμουέλ Ετό.
Όταν η πτώση της Ferrari στη Formula 1 γίνεται μάθημα για την οικονομία των ΗΠΑ - Πώς τα λάθη διοίκησης που διέλυσαν μια αγωνιστική αυτοκρατορία φωτίζουν τους κινδύνους της απρόβλεπτης οικονομικής πολιτικής Τραμπ
Φεύγουν για το Κόπα Αφρικα ο Μπρούνο του Ολυμπιακού και ο Ντέσερς του Παναθηναϊκού καθώς κλήθηκαν στην Εθνική Νιγηρίας που ξεκινά τις υποχρεώσεις της στις 23/12