Γαλλία – Τρένο χτύπησε πρόσφυγες που περπατούσαν στις ράγες – Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες
Τα θύματα είναι πρόσφυγες από την Ερυθραία. Ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση».
Τρένο κινούμενο με ταχύτητα στη βόρεια Γαλλία χτύπησε ομάδα μεταναστών που κινούνταν κατά μήκος των σιδηροτροχιών κοντά στο Καλέ, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι τρεις να τραυματιστούν, ανακοίνωσε αξιωματούχος μέσω Twitter.
Pour la porte-parole du haut-commissariat des Nations Unies pour les réfugiés, il faut «développer des voies légales notamment pour les personnes qui essayent d’aller en Angleterre pour rejoindre leurs familles» pic.twitter.com/iT1DTWQZc6
— BFMTV (@BFMTV) November 4, 2021
Ο Φρανκ Ντερσέν, αντιπεριφερειάρχης στην Ο-ντε-Φρανς, διευκρίνισε ότι τα θύματα είναι πρόσφυγες από την Ερυθραία, τονίζοντας πως ένα από τα πρόσωπα που τραυματίστηκαν εισήχθη σε νοσοκομείο και βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση».
Η εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF ανακοίνωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι τα δρομολόγια της γραμμής που συνδέει το Καλέ με τη Δουνκέρκη έχουν ανασταλεί και δεν θα ξαναρχίσουν παρά αργότερα σήμερα το πρωί.
- Κολομβία: Τουλάχιστον 66 οι νεκροί στη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους
- Ιράν: Οι αδιάκοπες αντιφάσεις του Τραμπ από την έναρξη του πολέμου
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν μίλησε με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που επιδιώκει ειρηνευτικό ρόλο
- Ιράν: Για μήνυμα Κύπρου μέσω Λιβάνου μη χρήσης των βρετανικών βάσεων, γράφει η Beirut Time
- Περού: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση μίνι βαν με νταλίκα
- Κολομβία: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 83 τραυματίες στη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στα σύνορα με το Περού

