Στην Ιταλία μπορεί να παραπαίει, αλλά στην Ευρώπη τα πηγαίνει περίφημα. Η Γιουβέντους παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το παιχνίδι με την Ζενίτ και επικράτησε με το επιβλητικό 4-2, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Αυτή ήταν η 4η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για την ιταλική ομάδα, που εξασφάλισε από απόψε την πρόκρισή στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ η Ζενίτ παρέμεινε στην τρίτη θέση του ομίλου, έχοντας 3 πόντους σε 4 αγώνες.

Την επόμενη αγωνιστική η Μεγάλη Κυρία θα παίξει την πρωτιά του ομίλου απέναντι στην Τσέλσι, στο παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 23/11. Υπενθυμίζουμε ότι στον αγώνα που είχε γίνει στο Τορίνο είχε επικρατήσει η Γιουβέντους με 1-0 (Κιέζα, 46’) .

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν στο 4’ με την κεφαλιά του Λόβρεν, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Μπερναρντέσκι, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στον Κρίτσιουκ.

Στο 9’ ο Ντιμπάλα «άδειασε» τον αντίπαλό του, σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού σταμάτησε στο δοκάρι του Κρίτσιουκ. Στο 11’ τελικά η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ με τον Ντιμπάλα. Ο Αργεντινός επιθετικός με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίτσιουκ και έκανε το 1-0 για τη Μεγάλη Κυρία.

Στο 18’ οι γηπεδούχοι είχαν δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Μοράτα, με τους Ρώσους οκτώ λεπτά αργότερα να ισοφαρίζουν σε 1-1 κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, με αυτογκόλ του Μπονούτσι. Ο έμπειρος αμυντικός στην προσπάθεια του να διώξει με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι.

Στο 37’ η Γιουβέντους σκόραρε με τον Μοράτα, αλλά το γκολ του Ιταλού φορ ακυρώθηκε, ενώ στο 41’ ο Κρίτσιουκ είπε «όχι» σε κεφαλιά του ΜακΚένι. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο στο Τορίνο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα στο Juventus Stadium να δείχνει 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και έκλεισαν στα καρέ της την Ζενίτ. Στο 49’ το σουτ του Ντιμπάλα έξυσε το δοκάρι του Κτίτσιουκ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπερναρντέσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-1.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Ιταλός επιθετικός το έκανε στο 58’ ο Ντιμπάλα από την άσπρη βούλα, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Κιέζα. Ο Αργεντινός αρχικά αστόχησε, αλλά ο διαιτητής έδειξε επανάληψη. Τη δεύτερη φορά δεν λάθεψε και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 73’ η Γιουβέντους είχε ένα ακόμα δοκάρι, αυτή τη φορά με τον ΜακΚένι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κιέζα με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-1 για τη Μεγάλη Κυρία. Στο 82’ ο Ντιμπάλα έβγαλε τον Μοράτα απέναντι από τον Κτίτσιουκ και ο υψηλόσωμος φορ έκανε το 4-1.

Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Αζμούν στο 90+2’ με πλασέ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Μπονούτσι (85’ Ρουγκάνι), Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Σάντρο, ΜακΚένι, Λοκατέλι (80’ Αρτούρ), Κιέζα, Μπερναρντέσκι (80’ Ραμπιό), Μοράτα, Ντιμπάλα (85’ Κουλουσέβσκι)

ΖΕΝΙΤ: Κρίτσιουκ, Τσιστιακόβ, Ρακίτσκι (74’ Ντζιούμπα), Λόβρεν, Καραβάεβ (58’ Μάλκομ), Μπάριος, Βέντελ (88’ Κουζνέτσοβ), Σουτόρμιν, Μοστοβόι (58’ Κρουχοβόι), Κλαουντίνιο (75’ Ερόκιν), Αζμούν

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Μάλμε-Τσέλσι 0-1
Γιουβέντους-Ζενίτ 4-2

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Γιουβέντους 12β. (9-2)
2. Τσέλσι 9β. (6-1)
3. Ζενίτ 3β. (6-6)
4. Μάλμε 0β. (0-12)

Το πρόγραμμα της επόμενης (5ης) αγωνιστικής:

Τρίτη (23/11)

Μάλμε-Ζενίτ (22:00)
Τσέλσι-Γιουβέντους (22:00)