Eurostat – Ενας στους 5 Ευρωπαίους σε κίνδυνο φτώχειας το 2020 – Στο top3 η Ελλάδα
Πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού κινδύνευε από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό σε τέσσερα κράτη μέλη
Το 2020, 96,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ κινδύνευαν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί στο 21,9% του πληθυσμού, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Το 2020, υπήρχαν 75,3 εκατομμύρια άνθρωποι που κινδύνευαν από φτώχεια στην ΕΕ, 27,6 εκατομμύρια βίωναν σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση και 27,1 εκατομμύρια ζούσαν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας.
Μεγάλο αριθμό ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είχε η Ελλάδα την ίδια χρονιά, με το σχετικό ποσοστό να ανέρχεται στο 27,5% των πολιτών της χώρας, ποσοστό που είναι το τρίτο χειρότερο σε επίπεδο ΕΕ.
Μεταξύ των 96,5 εκατομμυρίων κατοίκων εντός της ΕΕ που αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, περίπου 5,9 εκατομμύρια (1,3% του συνολικού πληθυσμού) διαβιούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και τους τρεις κινδύνους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (κίνδυνος φτώχειας, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση, διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή εργασίας).
Πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού κινδύνευε από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό σε τέσσερα κράτη μέλη με διαθέσιμα στοιχεία για το 2020: Ρουμανία (35,8%), Βουλγαρία (33,6%), Ελλάδα (27,5%) και Ισπανία (27,0%).
Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν στην Τσεχία (11,5%), τη Σλοβακία (13,8%), τη Σλοβενία (14,3%), την Ολλανδία (15,8%) και τη Φινλανδία (15,9%).
- Τροχαία: Πάνω από 1.240 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση κράνους την περασμένη εβδομάδα
- Σπίλμπεργκ, Ταραντίνο και οργή για τη Marvel – Τα τρέιλερ των εκατομμυρίων που νίκησαν στο Super Bowl
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Άναυδος ο Τζόκοβιτς με το ακροβατικό του Μαλίνιν στο καλλιτεχνικό πατινάζ (vid)
- Στα γαλανόλευκα ο εμβληματικός πίδακας Jet d’Eau – Η Γενεύη τιμά την ελληνική γλώσσα
- Κάθριν Ο’Χάρα: Από τι πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός του Μόνος Στο Σπίτι – Ιατρικό πόρισμα
- Αταλάντα – Κρεμονέζε 2-1: Παραμένει σε «τροχιά» Ευρώπης η ομάδα του Μπέργκαμο








