Πέντε εναλλακτικοί μεζέδες για τσίπουρο και ρακή
Τα πρώτα κρύα ξεκίνησαν κι έχουμε μια ιδέα για το βράδυ!
Όταν αρχίζει να χειμωνιάζει, θέλουμε τσίπουρο.
Μεταξύ μας, κι όταν αρχίζει να καλοκαιριάζει, πάλι τσίπουρο θέλουμε.
Αλλά, τώρα ας μιλήσουμε για εκείνα τα βράδια στο σπίτι, όταν έχουν πιάσει τα πρώτα κρύα. Μόνος/η, με το ταίρι ή με τους γείτονες και την καλή σου την παρέα, ανοίγεις ένα μπουκάλι τσίπουρο και αρχίζεις τις ιστορίες.
Συνήθως, παίζει και από κάπου μια μουσική. (Κλείστε και λίγο την τηλεόραση!)
Από την κουζίνα, κάτι ψήνεται. Λίγη φαντασία για τους μεζέδες που θα συνοδεύσουν την τσιπουροκατάσταση δεν βλάπτει. Αντί για σκέτο τυρί κι ελιά μαζί με παξιμάδια ή ψωμάκι, υπάρχουν πολλές ωραίες ιδέες για νόστιμους μεζέδες που θα ανατικαταστήσουν κάλλιστα το δείπνο και θα σας φέρουν όλους στο κέφι.
Φτιάξτε σκηνικό ταβερνούλας στο σαλόνι πανεύκολα και οικονομικά.
Συνοδεύστε το τσίπουρό σας με το φαγητό από το μεσημέρι σερβιρισμένο εναλλακτικά, πχ. μέσα σε τορτίγιες κομμένες σε μπουκιές. Τι καλύτερο από το μοσχαράκι/ χοιρινό/ κοτόπουλό σας μέσα σε μια τορτίγια με την συνοδεία και λίγου τριμμένου τυριού ή γιαουρτιού;
Τα λαδερά μπαίνουν σε μικρά πιάτα, από πάνω προστίθεται φρέσκο λάδι και είναι τέλεια. Ειδικά τα φασόλια και οι γίγαντες είναι πεντανόστιμα κρύα, ως μεζές.
Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι ξεχωριστό δείτε τις παρακάτω ιδέες:
Πιπεροσαλάτα:
Γίνεται με κόκκινες, πράσινες ή κίτρινες πιπεριές, καυτερές ή μη, τις οποίες ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να καεί η φλούδα τους, τις βάζουμε σε χαρτοσακούλα για 15 λεπτά, μετά αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια τους και τις σερβίρουμε με ξίδι απλό ή με μπαλσάμικο και ελαιόλαδο.
Πάστα μαύρης ελιάς με φρέσκο θυμάρι, κουκουνάρι, κεφαλοτύρι τριμμένο, πετιμέζι και σκόρδο ψιλοκομμένο.

Τέλεια πάνω σε φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί
Σουβλάκι λαχανικών με μπαλσάμικο
Με ανάμεικτα λαχανικά που έχουμε στο ψυγεί: ντομάτα, καρότο, κολοκύφθι, μελιτζάνα. Ακόμα και πατάτα και κρεμμύδι!
Με λίγο ελαιόλαδο, μυρωδικά φρέσκα ή αποξηραμένα, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι σερβίρουμε και απολαμβάνουμε υγιεινό τσιμπολόγημα.
Μύδια σαγανάκι με μπέικον
Τα αχνίζουμε στο σαγανάκι με λίγο λευκό κρασί, κρεμμύδι, δεντρολίβανο και σκόρδο. Αν χρησιμοποιήσουμε και λίγο ψιλοκομμένο μπέικον, θα τους δώσουμε καταπληκτική γεύση, μαζί με το τυρί.

Τηγανιτά μακαρόνια (πένες ή ριγκατόνι)
Τα βράζουμε μέχρι τη μέση του χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία και τα αφήνουμε να σουρώσουν πολύ καλά. Τα τηγανίζουμε σε πολύ λάδι. Είναι ιδιαίτερα γευστικά, ειδικά αν τα πασπαλίσουμε με τριμμένο τυρί μετά το τηγάνισμα.
Μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τις τηγανητές πατάτες ή άλλα τσιπς.
- Χριστούγεννα: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη μέχρι το 2036
- Νέα σενάρια για Τετέ: «Ο Παναθηναϊκός ζητάει 5 εκατ. για να τον πουλήσει»
- Ιλίσια: Σε κρίσιμη κατάσταση ο συντηρητής που τραυματίστηκε σε ασανσέρ σούπερ μάρκετ
- Ανδρουλάκης: Χρέος μας να εργαστούμε για τα προβλήματα της κοινωνίας και να μειώσουμε τις ανισότητες
- Στο Παρά Πέντε: Η συνάντηση της παρέας 20 χρόνια μετά, η βιντεοκλήση του Γιώργου Καπουτζίδη και η συγκίνηση της «Θεοπούλας»
- NBA: Τρομάζουν οι Σπερς, «καθάρισαν» τους Θάντερ και έφτασαν τις 8 σερί νίκες (130-110, vids)
- Το 65% των παιδιών που ξεκινούν σήμερα το δημοτικό θα εργαστεί σε επαγγέλματα που δεν έχουν καν επινοηθεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 24.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/stephan-widua-ef5IgSRyFjo-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442