Επιφυλάξτε στο φθινόπωρο μια ζεστή κιαι comfort υποδοχή, όπως του αξίζει.

Αν αγαπάτε τα βελούδινα ριζότι με τυριά, βουτυράκι και μανιτάρια, κοτόπουλο ή ό, τι, τότε δεν θα μπορέσετε να πείτε όχι σε μια ελληνικότατη εκδοχή τους.

Πόσον καιρό έχετε να φάτε τραχανά; Τον απλό, φίνο και λεμονάτο των μαμάδων και των γιαγιάδων μας. Σε κάποια σπίτια, τον σέρβιραν κοκκινιστό.

Ο νέος τρόπος να τρώμε τραχανά (ο παλιός και δοκιμασμένος είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος!) είναι σε μορφή ελληνικού ριζότου aka τραχανότου.

Ο τραχανάς δένει περισσότερο, δεν σερβίρεται σε μορφή σούπας και συνδυάζεται εύκολα με ό, τι καλό έχετε στο ψυγείο σας.

Αποθηκεύστε τον τραχανά σε βάζα και πειραματιστείτε μαζί του μαγειρικά

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μια εύκολη συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη:

110 γρ. τραχανά, ξινό

450 ml ζωμό λαχανικών

50 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών και τον αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά.

Μόλις βράσει ο ζωμός, αδειάζουμε μέσα τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, για περίπου 5-6 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμος ο τραχανάς, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.

Τέλος, σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με τυρί φέτα και λίγο ελαιόλαδο.

Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί merlot για ένα απόλυτο, φθινοπωρινό δείπνο στο σπίτι!