Εκπληκτική Μπάγερν Μονάχου διέλυσε με 4-1 τη Λειψία στη «Red Bull Arena» και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από την Βόλφσμπουργκ. Όλα τα «φώτα» πριν το ματς ήταν πάνω στον Γιούλιαν Νάγκελσμαν ο οποίος επέστρεψε στο παλιό του σπίτι αλλά δεν… σεβάστηκε.

Μόλις στο 10ο λεπτό, η Μπάγερν κέρδισε πέναλτι μέσω του VAR και ο Λεβαντόφσκι εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1. Στο 33′ οι Βαυαροί άγγιξαν το 0-2 με τον Γκνάμπρι ενώ στο 37′ ο Λάιμερ απείλησε με την ισοφάριση όπως και ο Όλμο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αλλά ο Νόιερ είπε «όχι».

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν ήταν καταιγιστική. Έφτασε στο 0-2 με τον Μουσιάλα από ασίστ του Ντέιβις ενώ στο 53′ ο Σανέ έκανε και το 0-3 από ασίστ του Μουσιάλα. Στο μεσοδιάστημα ακυρώθηκε ως οφσάιντ μέσω του VAR γκολ του Σίλβα. Στο 58′ η Λειψία μείωσε σε 1-3 με ωραίο γκολ του Λάιμερ και στις καθυστερήσεις ο Τσούπο Μότινγκ έκανε το 1-4 με ωραίο τελείωμα.

Λειψία: Γκουλάτσι, Μουκιέλε, Όρμπαν (80′ Κλόστερμαν), Σίμακαν, Ανχελίνο (59′ Γκβαρντιόλ), Λάιμερ (59′ Χαϊνταρά), Κάμπλ, Σομποζλάι, Όλμο (59′ Φόρσμπεργκ), Ενκουνκού, Σίλβα (71′ Πόουλσεν)

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Παβάρντ (75′ Ζούλε), Ουπαμεκάνο, Ερναντές, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (59′ Ζάμπιτσερ), Σανέ, Μίλερ (75′ Στάνισιτς), Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι (59′ Τσούπο-Μότινγκ)