Επικριτικός για το μοντέλο που επιβάλλεται στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όπου δαπανώνται ολοένα και περισσότερα χρήματα για τους παίκτες, εμφανίστηκε ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ποιος μπορεί ακόμα να αυξήσει τον μισθό του; Κερδίζει 70 εκατομμύρια ακαθάριστα, 35 εκατομμύρια καθαρά. Ποιος μπορεί να το κάνει;

Η Παρί Σεν Ζερμέν; Ίσως κάποια αγγλική ομάδα; Δεν είναι ένας πολύ υγιής τρόπος για να προοδεύσει το ποδόσφαιρο. Η UEFA καλείται να κάνει κάτι. Χρειαζόμαστε μία ρύθμιση, επειδή το κόστος αυξάνεται ξανά και η παρέμβαση είναι απαραίτητη ή το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια πολύ, πολύ δύσκολη περίοδο», είπε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου, μιλώντας στην Bild.

Φέτος το καλοκαίρι, παρά την οικονομική κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία της Covid-19, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι έχουν δαπανήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια για την απόκτηση μόνο ενός παίκτη, του Τζακ Γκρίλις και του Ρομέλου Λουκάκου, αντίστοιχα, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Ράμος και Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα ως ελεύθερους, αλλά με υψηλούς μισθούς.