Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βερόνικα Αντετοκούνμπο: Η ηρωίδα μάνα και ο «βράχος» της οικογένειας

Βερόνικα Αντετοκούνμπο: Η ηρωίδα μάνα και ο «βράχος» της οικογένειας

Στο πρόσωπο της μητέρας τους, Βερόνικα οι Φράνσις, Θανάσης, Γιάννης, Κώστας και Άλεξ Αντετοκούνμπο βρήκαν το απόλυτο στήριγμά τους για να πετύχουν όσα οραματίζονταν.

Είναι γνωστή η ρήση που λέει πως «πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα». Έτσι έγινε και στην περίπτωση του Φράνσις, του Θανάση, του Γιάννη, του Κώστα και του Άλεξ Αντετοκούνμπο, μόνο που η γυναίκα ήταν η ίδια και για τους πέντε: η μητέρα τους, Βερόνικα.

Τα παιδιά της οικογένειας Αντετοκούνμπο πετυχαίνουν τους στόχους τους, με πρόσφατο επίτευγμα τον τίτλο του πρωταθλητή NBA που κατέκτησαν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς και η μητέρα τους είναι εκεί να τους στηρίξει, να τους εμψυχώσει και να τους θαυμάσει.

Όσα κάνει η Βερόνικα Αντετοκούνμπο για τα παιδιά της, τα κάνει διπλά, γιατί από το Σεπτέμβρη του 2017 είναι και μητέρα και πατέρας της οικογένειας, καθώς η καρδιά του Τσαρλς Αντετοκούνμπο δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή νωρίς.

Η άφιξη στην Ελλάδα και τα δύσκολα χρόνια

Ο Τσαρλς και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο, πρώην ποδοσφαιριστής και αθλήτρια στο άλμα εις ύψος αντίστοιχα, έφυγαν από το Λάγος της Νιγηρίας και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, στα Σεπόλια.

Το σπίτι με τα δύο δωμάτια έγινε το «βασίλειο» της οικογένειας, όπου οι γονείς προσπαθούσαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξίες, ιδανικά και όνειρα για ένα καλύτερο αύριο, σε μια εποχή όπου το μίσος για τους μετανάστες συνεχώς αυξανόταν σε μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

«Αν γύριζα από το σχολείο και δεν έβρισκα τη μητέρα μου, το μυαλό μου έτρεχε. Σκεφτόμουν πού βρισκόταν, αναρωτιόμουν αν ήταν καλά εκείνη και ο πατέρας μου. Πολλές φορές σκέφτηκα ότι θα απελαθούν οι γονείς μου, ευτυχώς αυτή η μέρα δεν ήρθε ποτέ. Σαν οικογένεια βάλαμε τους εαυτούς μας γύρω από ανθρώπους θετικούς, όπως ο ιδιοκτήτης ενός καφέ, ο κύριος Γιάννης» είχε πει ο «Greek Freak» στο Bleacher Report.

Η ζωή ήταν δύσκολη και για να επιβιώσουν έκαναν διάφορες εργασίες, ενώ όπως τόνισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η μητέρα του πουλούσε πράγματα στους δρόμους.

Στο σημείο που η επιβίωση της οικογένειας Αντετοκούνμπο έγινε πιο δύσκολη, η τοπική κοινωνία στάθηκε στο πλευρό της, βοηθώντας με κάθε τρόπο, ώστε να μην σταματήσουν τα παιδιά τη μεγάλη τους αγάπη: τον αθλητισμό.

«Οι γονείς μου έκαναν τρομερή δουλειά, πάλευαν για εμάς σε καθημερινή βάση. Μας παρείχαν όσα χρειαζόμασταν σαν οικογένεια ακόμη κι αν έπρεπε να πουλήσουν πράγματα στους δρόμους. Η φτώχεια μπορεί να σε ωθήσει στα όριά σου. Δεν είναι διασκεδαστικά, όμως στο τέλος της ημέρας πρέπει να το αποδεχθείς και αυτό κάναμε ως οικογένεια. Είχαμε ο ένας τον άλλο, κάναμε αυτό που έπρεπε» είχε συμπληρώσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Το μόνο που δεν έκαναν για εμάς ήταν να πεθάνουν. Αυτή η πείνα όμως μας έχει βοηθήσει στον αθλητισμό, γιατί μετατρέπεται σε κίνητρο και φιλοδοξίες» είχε πει από την πλευρά του ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Η… ηρωίδα πίσω από τις επιτυχίες

Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης το 2019, αναφέρθηκε στην οικογένειά του και ευχαρίστησε τη μητέρα του δακρυσμένος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη φοβερή μητέρα μου. Είναι η ηρωίδα μου από παιδί. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον, αλλά αν δεν έχεις καλό γονιό δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου. Πρόκειται για το στήριγμά μου» είπε.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μόλις ακούστηκε η κόρνα της λήξης του 6ου τελικού αναζήτησε στις εξέδρες του Fiserv Forum τη Βερόνικα. Όπως κάθε φορά για να την αγκαλιάσει και να ακούσει ένα «μπράβο» από εκείνην.

Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά όμως, είχε ανέβει ήδη στην κορυφή του μπασκετικού -και όχι μόνο- κόσμου.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024