Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντετοκούνμπο: Η «Κιβωτός» του Greek Freak – Ο άνθρωπος που έδινε τρόφιμα στην οικογένεια του Γιάννη

Αντετοκούνμπο: Η «Κιβωτός» του Greek Freak – Ο άνθρωπος που έδινε τρόφιμα στην οικογένεια του Γιάννη

Ένας από όλους τους Έλληνες που παρακολούθησαν το παιχνίδι των Μπακς βίωνε τη δική του στιγμή δικαίωσης για το «καλό» που έκανε μερικά χρόνια νωρίτερα, όταν βοηθούσε την οικογένεια του Τσαρλς και της Βερόνικα Αντετοκούνμπο.

Μπορεί στο Ουισκόνσιν να συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κόσμου για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA από τους Μπακς, ωστόσο και σε μια γωνιά της Αθήνας, το ξημέρωμα της Τετάρτης ήταν διαφορετικό.

Μια περιοχή βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης, τα Σεπόλια είχαν… ξενύχτι για να δουν ένα δικό τους παιδί, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δίνει τη μεγάλη μάχη για την κορυφή.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού και την κατάκτηση του τροπαίου από τους Μπακς, αλλά και του τίτλου του πολυτιμότερου παίκτη της σειράς των τελικών από τον Greek Freak η χαρά στα πρόσωπα των κατοίκων της περιοχής ήταν εμφανής.

Ωστόσο, ένας από όλους όσοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι βίωνε τη δική του στιγμή, μια στιγμή δικαίωσης για το «καλό» που έκανε μερικά χρόνια νωρίτερα. Ο λόγος για τον Γιάννη Τζίκα, τον ιδιοκτήτη του καφενείου «Κιβωτός» που βοήθησε όσο κανείς άλλος την οικογένεια του Τσαρλς και της Βερόνικα Αντετοκούνμπο.

Ο κ. Τζίκας ήταν αυτός που ανέλαβε τη διατροφή των παιδιών όταν έμαθε ότι θα σταματούσαν το μπάσκετ για να δουλέψουν, ούτως ώστε να έχει η οικογένεια τα απαραίτητα για τη διαβίωσή της. Είναι ο άνθρωπος που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Γιάννη και όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, η οποία αναγνωρίζει την προσφορά του.

Οι σαμπάνιες της χαράς

Έτσι, σήμερα ήταν η στιγμή της μεγάλης χαράς για τον κ. Τζίκα, ο οποίος ξενύχτησε μαζί με θαμώνες του καταστήματος για να δουν τον έκτο τελικό κόντρα στους Φοίνιξ Σανς και γύρω στις 6 τα ξημερώματα άνοιξε τις σαμπάνιες της νίκης!

Πανηγυρίζοντας με όλο τον κόσμο που βρέθηκε εκεί, μοίραζε τα ποτήρια με τη σαμπάνια και σίγουρα το μυαλό του πήγαινε χρόνια πίσω, όταν ο Γιάννης ήταν μικρό παιδί και του έλεγε πως θα γίνει κάποτε πρωταθλητής στο NBA.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024