Συνεργασία Ελλάδας – Κατάρ στον αγροδιατροφικό τομέα
Κατά τη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, με τον απερχόμενο πρεσβευτή του Κατάρ στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε η κοινή θέληση για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον αγροδιατροφικό τομέα
Συνάντηση εργασίας με τον απερχόμενο πρεσβευτή του Κατάρ στην Ελλάδα είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.
Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η κοινή θέληση για ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες στον αγροδιατροφικό τομέα, με τη δημιουργία και εκμετάλλευση επενδυτικών ευκαιριών.
Ο πρεσβευτής του Κατάρ, Abdulaziz Ali Al-Naama, θα αποστείλει άμεσα μια πλήρη λίστα προϊόντων που ανταποκρίνεται στις εισαγωγικές ανάγκες της χώρας του, ενώ ταυτόχρονα προσκάλεσε την ελληνική πλευρά για επίσημη συμμετοχή στο International Expo Food Conference, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ το 2023.
Ο κ. Λιβανός ανέλυσε πτυχές του στρατηγικού σχεδίου δράσης για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα με συζήτηση παραδειγμάτων μελλοντικής συνεργασίας, ενώ παράλληλα υπήρξε κοινή δέσμευση για αύξηση του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, ανταποκρινόμενη στις εξαγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και τις εισαγωγικές καταναλωτικές ανάγκες του Κατάρ.
- ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο άτομα στο Πόρτλαντ
- Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πύραυλο Ορέσνικ το Λβιβ – Συγκλονιστικές εικόνες
- Στις φλόγες κυβερνητικά κτίρια – Χάος στο Ιράν με τους Φρουρούς της Επανάστασης να βγαίνουν στον δρόμο [βίντεο]
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ποιοι την ψηφίζουν
- Έρχεται πενθήμερο… «φωτιά» σε χρυσό, ασήμι και πετρέλαιο
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς X: Έχουμε αμφιβολίες για τη συμμόρφωσή σας








